2021. május 16., vasárnap

Menjünk valamerre

 Ez az első hétvége, amikor mehetünk szabadabban kirándulni. De az eddig igen hideg május nem akar melegedni, és bár úszást/fürdést terveztünk nemrég még ilyenkorra, de passzoltuk, hiszen 12-15 fok és felhőszakadással kísért eső a felhozatal. (És hogy-hogy nem a decathlon felől sem hallottunk még semmit, hiába hívjuk őket, vagy írunk emailt a helpdesk-nek. )
Plusz nem tudtam, hogy mit várjak az oltás után. 
A fejem fáj, meg az oltás helyén az izmom. 
Jancsinak most vannak a vizsgái -csütörtök óta- csórikámat nem is látjuk, csak eszik valamit gyorsan aztán eltűnik. Tegnap pl az immunológia vizsgái voltak, emiatt  ő mindenképpen maradt itthon.
Nézegettük a radart, hogy merre menjünk, reggel még a Burren tűnt száraznak, de ahogy odaértünk és láttuk a fekete felhőket, gyorsan irányt változtattunk, hogy akkor a Loophead-hez menjünk, de ahogy közeledtünk arrafelé, ott is szépen gomolyogtak a fekete felhők, így megint irányt változtattunk és a tiszta kék ég irányába mentünk: kikötöttünk Doonbeg-nél. Eddig csak annyit hallottam erről a városkáról, hogy itt van a Trump golfpályája/5*-os hotelje. (Mikor még elnökként eljött a golfklubjába, egy ottani rendőr mesélte, hogy az öbölben amerikai tengeralattjárók voltak napokon át, onnan is védve az elnököt) 
Megtaláltuk a White Strand-ot, ami szép, szép.... de nekem pl annyira nem tetszett, a srácoknak viszont igen. Ők jól elbóklásztak, mi meg csak üldögéltünk a köveken, és kávéztunk és élveztük a tengeri levegőt.











Még úton a tenger felé megálltunk egy tó partján, a Lake Doon-nál, nagyon szép hely, még szerintem fogunk ide is elmenni.







Pénteken este Beninek megvolt az első IRL cserkész örsgyűlése, 15-en max és odakint, így egy erdei kirándulást ejtettek meg, mi meg addig a “szokásos” kávézónknál vettünk kávét, amit a kocsiban ülve jól meg is ittunk. 





1 megjegyzés:

Lazac írta...

Nekem minden tetszik, amerre jártok és vannak képek is. :):) Úgyhogy csak menjetek, ha másért nem a kedvemért. :):)