2018. július 8., vasárnap

ezerrel nyár..

Ezt is megértük: nincs elegendő víz a víztározókban. Vízkorlátozás van érvényben péntek reggeltől -jelenleg- július 31.-ig.
Nem lehet locsolni, kocsit mosni, medencét feltölteni, pacsálni.. 
A füvünk elől teljesen kiégett, hátul csak félig.. Az epernek nagyon jót tett a napsütés, a kb 15 tő növényről, majdnem 3 hétig legelésztünk.
Beni kiskertje nagyon beindult, annyi vegyes salátát ettünk, hogy a fülünkön is az jön ki :D 
Van már spenót, rukkola, turbolya, zsázsa, mézfű, retek, petrezselyem és bazsalikom, a paradicsomok égig nőttek, sztem pár nap és szedhetjük, az uborkák is gyönyörűen nőnek.. a répa, padlizsán és a cékla még növőben.. meglátjuk, hogy lesz-e belőlük valami..
Múlt héten a fiúk kimentek sátorozni a kertbe, olyan elviselhetetlen volt odafent a meleg, igaz, ott sem volt jobb, mert reggel nyirkos volt majd rájuk tűzött a nap :DDD








Beni és az osztálytársai megünnepelték a suli végét és leszerveztünk nekik egy vízi ugrálóváras bulit, amin oltári jól érezték magukat.




Sajnos ennek a nagy szárazságnak köszönhetően egyre több az erdőtűz.. (Tomiék voltak mostanában többször is vadkempingezni a hegyekben, nem mondom, hogy ne aggódtunk volna)
Tegnap Dublinba mentünk, és brutális volt -még ilyen messziről is- látni a Slieve Bloomban tomboló erdőtűz füstjét..




Még 10 nap és indul a mandula :D


3 megjegyzés:

Lazac írta...

Teljesen extrém az időjárás. Most nálunk van ír nyár :)
Én ezt nagyon élvezem, mert nem bírom a nagy meleget. :)
Csodásak a kerti termések, Beni nagyon ügyes!
Ja a pia is jól néz ám ki. :) Mint? :D

Verus írta...

Köszi Lazac!
(Nem tudom, hogy ez másnál hogy van, de amióta ez a GDPR bevezetődött, nincs email értesítés a kommentekről. Követek egy helpdesk-et a blogger-en, millió panasz és csak minimális megoldás..van, akinél működik, van, akinél nem.. Nálad hogy van? )
Szóval a "mint" .. perszehogy, ha már van és ez a tikkasztó szárazság sem döglesztette meg.. :D

Lazac írta...

Igen, amióta bevezették azt a sz*rt, azóta mi sem kapunk értesítést. Mármint a "mi" alatt a többi blogtársat értem . :):) Először én is csak vártam, hogy majd ír valaki, de nem, aztán belépve a blogomra elképedtem azon, hogy hány komment van megválaszolatlanul.:):)