2018. július 21., szombat

Második nap

Szerencsénk volt a doveri kompnál megint, mehettünk ismét egy korábbival. Másfél órát nyertünk, de sajnos Brüsszelnél el is veszítettük..
A Premier Lounge szuper jó választás volt, a Dover-Calais komp _mindig_ dugig van. Sosincs normális ülőhely.. a Csalagút nálunk felejtős, beteg vagyok a tudattól, hogy a tengeralatt utazzunk..
Volt ingyen sütik, macaroon, kávé, üdítő. És ultra kényelmes kanapék. Rajtun kívűl még talán 5-en utaztak ezen a részen.
A szokásos- általunk csak - köcsög belga kútnál álltunk meg először, tankolni. Annyira gusztustalan, hogy a wc-t is csak befogott orral lehet használni. Ez van legelőször Calais után, majd mindig itt kell megállnunk tankolni. De komolyan, évek óta erre járunk, de ennél szemetesebb, mocskosabb hely kevés van.. 🤮
Ezután klasszikus péntek délutáni dugó végig Belgiumban, de a Brüsszel-Ring-nél olyan dugót fogtunk ki, hogy inkább lementünk és a városon átvágva folytattuk az utunkat.
Az Északi részen mentünk, gyönyörű parkokon és erdőn át.
Aachennél megálltunk a Reálban, tavaly fedeztük fel ezt a bolthálózatot, muszáj volt megállni, hogy végre kontinentális sajtokkal, pékárukkal, milkákkal és nutellákkal felturbózzuk a kaja készletünket. Tavaly az itt vett gin lett Alan egyik kedvence, idén egy japán gint vettünk. 👌
A szállást ugyanoda foglaltuk, ahol tavaly is megszálltunk, a Serwaysben, egy motel lánc a németeknél. Autópálya mellett, de hangszigetelt szobáik vannak. Idén is megvoltunk elégedve velük, tiszta, kényelmes hely, nem mellesleg €80 csak 5-nek, igaz reggeli nélkül.
Most újra a kocsiban, irány Csehország. A fiúknak egy új ország Európában. 🤘

4 megjegyzés:

Lazac írta...

Szuper, hogy tudsz bejegyzést írni mobilról, azt hittem most aztán hosszú ideig semmit nem fogok rólatok tudni.:):) És tádámm :)

Verus írta...

Megfogadtam, hogy ezen az ùton megpròbàlok naplòzni, legfőképp a gyerekek miatt. Sajnos a képekhez nem enged hozzáférést a blogger vagy a telefon, de majd update-elek gépről később.

Lazac írta...

Én még 2 napig tudlak olvasni, aztán 8 napig nem, de majd bepótolom, ha hazaértem :)

Verus írta...

Jo utat, sok élményt kívánunk mi is Neked! Érezd jòl magad!