2018. július 26., csütörtök

Bulgária 1.-2. nap

Kedden elindultunk Pitesti-ből, Bukarestig meg sem àlltunk: ott bementünk a belvárosba, mert meg akartuk nèzni Ceausescu palotáját. Alan mesélt róla nekünk, mondta, hogy a legnagyobb épület Európában, de bakker..élőben látni azt a gigantikus épületet..nem semmi élmény volt. A wikipédián elolvastuk az adatait, durva megalomán volt ez a csauseszku..🤐
Bukarest után már csak 150 km volt hátra a bolgár szállásunkig. A ,Napfény' autópályán indultunk el, de elképesztő, hogy milyen igénytelen, borzalmas az az út: kb 60 km-en keresztül rázkódós, kátyús, a 80-as évek M7-ese amerikai sztráda ehhez képest..és ezért fizettünk pályadíjat..
A román-bolgár határon volt ellenőrzés, még a kocsi forgalmiját is elő kellett szedni, majd a vámosok akarták a csomagtartót szétszedni, de inkább meggusztáltak engem egy kicsit majd legyintettek, hogy mehetünk.
Az út minősége kategóriákkal jobb volt, mint a román autópálya, holott alacsonyabb rendű utakon jöttünk végig a határtól.
A resortba simán bejutottunk, becsekkoltunk, mi egy 2 hálós, nappalis apartmant béreltünk ki, all-inclusive ellátással, Tomiék egy duplaágyas szobát, szintén teljes ellátással. A szállodának van 4 medencéje és egy újonnan átadott Aqua parkja, és egy mini kaland-parkja.
A célunk egy hetes pihenés a mi részünkről, és a strandolás teljes kimaxolása.
A terveknek megfelelve döglünk, eszünk-hízunk, medizünk.
☀️☀️☀️

Nincsenek megjegyzések: