2021. december 25., szombat

Szenteste 2021

 Úgy terveztük, hogy mivel már nincs kisgyerek a háznál, nem kell korai ebédet szervírozni, nem kell korán Jézuskázni.. stbstb. Ez lényegesen nagyobb mozgásteret adott nekem, nem kellett rohanni a konyhába kora reggel, ágyba kaptam a kávét, 8-ig ott olvasgattunk, kávéztunk.
Tomi előző este még a haverjaival évzártak, így csak 11 után tudott elindulni otthonról (rendet rakott), Eoin is velünk karácsonyozott, ő 12-re jött át.
Így mi Karival és Alannel csinálgattuk az ünnepi ebédet.
Nálunk nincs hal, mindenki utálja, sem klasszik krumpli saláta (egy életre megutáltuk gyerekkoraink karácsonyán, sosem csináltam a mi gyerekeinknek.) Most  tyúkhúsleves volt, saját készítésű, házi cérnametélttel, meg a mi klasszikusunk, a Jamie-csirke, hasselback krumplival, fehérboros-tejszínes mártással, lilakáposztával.
Idén a nappaliba hoztuk az összes hangszert, egyre több van, itt fért el kényelmesen mindenki.
Estebéd után zenélgettek, idén a White Christmast dolgozták fel. (Szupernagy felbontásban nem tudom ide tenni, csak lebutítva..) 



Majd megajándékoztuk egymást, volt öröm meg még nagyobb öröm: Benit óriási meglepetés érte, a KariTomitól Red Hot Chilli Peppers koncertjegyet kapott. Egész este a fellegekben volt emiatt.. 
Mindenki sok-sok apróságot adott, kapott, és ez tök jó volt.
Hannáékat hiányoltuk, de majd bepótoljuk hamarosan.













Aztán örömzenélgetés volt egész este, közben Tomi előhozta a -mostmár hagyománnyá alakult- karácsonyi kubai szivarokat, no meg megkóstoltuk az Eointól kapott whiskeyt, majdnem el is fogyott, aztán egy nagyon jópofa társast játszottunk, a részeg tengerészt. 













Nagyon jól sikerült az egész napunk, esténk. Mi éjfélig bírtuk, a többiek még egy másik társassal játszottak még hajnali kettőig.
Ma lazulgatunk, csak vacsizni fogunk, mert Kari átment Eoinhoz ebédelni, a fele banda meg délig aludt: sült sonkát csinálok, egy jó 4 kilósat vettem, tegnap megfőztem, már csak sütni kell. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Nekem ezek a képek a kedvenceim, a családos, zenélős, jól érezzük magunkat filinges. ♥♥ Ja, meg a kirándulásosak is, persze, szóval tulajdonképpen mindegyik. :):):) Szuperek vagytok így együtt a zenéléssel, meg ezzel a családi összetartással, egyszerűen imádom! ♥♥♥

Verus írta...

Köszi, kedves, amit írsz. Nekem, nekünk nagyon fontos, hogy szeressük egymást, tartsunk össze, nem ezt láttuk, kaptuk otthonról, és jó olyan visszajelzést kapni, hogy sikerült átadni ezt a gyerekeinknek.
Jó ünneplést is Nektek, puszi.