2021. december 13., hétfő

A hétvégénk

 Ahogy írtam is az előző posztomban, nézegetjük, hogy miként tudnánk átvariálni az étkezőasztalt, hogy szép kényelmesen körül üljük majd karácsonykor.
A legjobb egy kihúzható asztal lett volna, úgyhogy Alan napok óta bújja a használt piacot, hátha talál valami jót, olcsón.
(Így találta meg pl egy héttel ezelőtt, épp a szülinapja környékén, a szobabicklije ikertestvérét, amit meg is vettünk, fillérekért, mert léptetőmotor hibás volt, de neki meg a nyereg kellett, ezt ki is vesézte már a blogján, hogy hogyan b*szták át az ebayen pl. És mentünk el érte egyik délután Balbrigganbe, tőlünk 170 km-re) 
Na, szóval vissza az asztalhoz.. az advertsen lógtunk szombat reggel, mikor szembejött egy 10-12 személyesre kibővíthető asztal, ikeás. A hirdető fél órája tette fel, Alan megkérdezte a pontos méreteket, adott egy ajánlatot, amit rögtön el is fogadott a fickó (€40) annyi kitétellel, hogy asap vigyük el. Alan kipakolta az összes hátsó ülést a kocsiból, kocsiba pattantunk és Dublinba mentünk (150 km-re) elhozni az asztalt. Az asztallap egy-az egyben befért a kocsiba, hála ilyenkor külön, hogy ekkora az autónk, mert a szakadó esőben nem kellett a tetőre kötni. 
Úgyhogy a hétvégi projektünk a konyha/étkező átalakítása volt, a régi, a tulajunk egyetlen egy bútordarabja a házban, Alan dolgozós, szerelős, mindenes szobájába került, a bárpultot 30 centivel visszavágta Alan, hogy kényelmesen elférjünk akkor is, ha ki lesz húzva az asztal. 2 extra lappal bővíthető, ha mindkettő bent van, akkor 3 méteres az asztal, alapállapotban pedig 2 méteres. 
A székek öszvérek, mert 4 van a mi régi garnitúránkból, 3 a tulajék asztala mellé volt, és vannak stokik. Úgy gondolom, hogy ez most így jól van, persze Alan nézegeti a hirdetéseket, hátha van vmi olcsó szék-szett.






Tegnap este pedig megkaptam a booster oltást, fél adag Modernát, eddig csak a karom fáj, nagyon, de remélem, hogy nem lesz rosszabb. (Azért ma itthon maradtam, ki tudja, hogy mi vár még rám.)

És nálunk a karácsonyi ajándék is már a fa alá került :) :) 


2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ó, ez nagyon klassz lett, ügyesek vagytok és főleg nagyon leleményesek is. ♥♥

Verus írta...

Köszi 😀