2020. december 6., vasárnap

Apu, kezdődik..

 Beléptünk a decemberbe, ami nálunk rögtön Alan szülinapjával kezdődik. És a karácsonyfát csak az szülinapja után állítjuk fel (itt az éves Toy Show a mérföldkő, november utolsó péntekjén, kicsi és nagy, mind a tv előtt ül és a toy showt nézi. Aznapra, vagy azon a hétvégén majd mindenütt feldíszítik a fát. Mi meg persze hoztuk magunkkal a nagy, “majd 24.-én délelőtt felállítjuk, addig szentségtörés” hozzáállást, de mivel az első karácsonyunkkor nem találtunk elfogadható áron frissen vágott fát, így egy argos-os műfát szereztünk be, amiről azt sem tudtuk, hogy hogy működik -fényekkel együtt adták- így legelőször már 20.-a körül felállítottuk a fát. Persze anyósék szívrohamot kaptak, hogy hogy lehetünk ilyenek.. aztán ahogy a gyerekek itt szocializálódtak, így mi is alkalmazkodtunk ehhez a helyi szokáshoz, hogy “idő előtt” fát állítunk, no meg mivel mindketten imádjuk a Karácsonyt, tetszik is, hogy már előbb fénybe borul a ház, ünnepibb a nappali, így az alakult ki, hogy “apu szülinapi hétvégéje után állítjuk fel a fát”.)
Idén minden más, valahogy annyira sötétnek éltem meg ezt az utolsó novemberi napokat, hogy úgy döntöttünk, advent első vasárnapjára elővesszük a fát és így, ilyen formában kezdjük a várakozást.
Szerintem mindenkinek jót tett, mentálisan, érezhetően jobb a hangulat és Beni határozottan egyre izgatottabb a karácsony miatt, be nem áll a szája, hogy mit szeretne.. de ha nem idén, hát akkor majd jövőre.


A “billiárd szoba” dákótartója átalakult Karácsonyfává





Alan szülinapján visszaléptünk a Level 3-be, de még mindig csak megyén belül mozoghatunk, ki is mozdultunk, mert Alannek nem akartam online venni szülinapi ajándékot. Kapott egy tök jó téli kabátot, meg bélelt bőrkesztyűt, de ehhez kellett ő is, hogy felpróbálja. 😅
És ezen a hétvégén családilag megtartottuk a szülinapot, hazajött mindenki, jó is volt. 








Ma reggelre jött a Mikulás, és mivel Catherine is itt volt, ő is kipucolta a cipőjét, jó is volt egész évben, kapott is mindenféle finomat.



Elsejével elkezdtük a családi adventi kalendáriumozást, Alan minden évben, minden napra új versikéket ír. A ma reggeli versike jó furmányos volt, de végül csak kitalálta mindenki. 

Ami viszont nem jó hír, hogy Hannáék tutira nem jönnek haza idén, így közösen odarendeltünk ajándékokat.. nem lesz a Karácsony a megszokott, furcsa lesz nagyon. 


4 megjegyzés:

Lazac írta...

Milyen jó hangulata van! Igazatok van, hogy feldíszítettétek a lakást, mert már minden annyira nyomasztó, hogy valahogy ki kell kapcsolni ebből. ♥♥
Sajnálom, hogy Hannáék nélkül kell az ünnepeket eltölteni, ez sajnos várható volt. :( De majd gondolom azért online karácsonyoztok egy kicsit együtt is. ♥♥
Tomiék ugyanabban a megyében vannak, hogy haza tudtak jönni? De jó, legalább ők otthon voltak így. ♥ Olyan fura látni Marcit és Jancsit szőrzettel.:):):) Az idő elszáll, bakker. :D:D:D

Verus írta...

Jancsi bajsza csak kérészéletű, mert volt ez a no shave November, és ugyan meg akarta borotválni magát, de megvárta a tesóit, higy megmutassa, ilyen bajszot növesztett. Persze kapja az ívet az öccseitől, hogy mennyire öregíti, de Karácsonyra megborotválkozik. A szakáll növesztés nem megy neki, nem egybefüggő a szörzete és allergiás is lesz tőle egy hét után. Pech szegénynek. Mert a folyamatos borotválkozás sem a legjobb az érzékeny bőrűeknek.

Verus írta...

Ja és nem, nem itt laknak.. a szomszédosban.. 🤐

Lazac írta...

Ja, valahogy én is úgy emlékeztem, hogy L a másik megye már. A múltkor írtad, amikor Beninek eltört a kulcscsontja.