2020. december 20., vasárnap

Aranyvasárnap a Lough Tay-nél

 Szépen megyünk a Karácsony felé, csináltam próbabejglit, a tangzhonggal, nagyon boldog voltam az eredménnyel, mert nem repedt szét, életemben szinte először szinte. Mákosat csináltam, kettő rudat, egyet iziben megevett a család, a másikat nem engedtem, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lesz így a süti másnaposan, a harmadnapos állapotot nem sikerült kipróbálni. 
Tegnap megsütöttem a mézeskrémes tésztáját, illetve Jancsi nyújtotta ki nekem, mert ő a mézestészta-nyújtó emberem. 
Kialakult, hogy ki-mikor jön, és meddig marad. 
Mivel péntektől újra lehet az országon belül mozogni, így nem lesz gond senkinek sem hazajönni, mármint persze Hannáékon kívül sajnos.
Igen ám, de az eredeti terve az volt a kormánynak, hogy január 6.-áig így marad, de most rebesgetik, hogy szájé lesz, és már 28.-ától újra takarodó lesz mindenkinek  és a saját megyéjéből ki sem mozdulhat.. úgyhogy úgy döntöttünk tegnap, hogy a sütés megvár és elmegyünk valamerre. A Wicklowban idén csak januárban jártunk, mert ebben a kiszabadulós időben minden dublini odamegy, lehetett másutt is kirándulni. De most csak arrafelé írtak esőmentes időjárást. 







Így a Lough Tayt választottuk, hogy talán nem lesznek ott annyian. De. 
De azért találtunk parkolóhelyet. Na, mi egy masszív túrára készültünk, de mikor a kocsiból kiszálltunk és mellbe vágott a szél ereje, na akkor megbeszéltük, hogy mozogjunk egy kicsit, de meg ne fázzunk, annyit nem ér az egész.




Elmentünk a Lough Tay fölé, és örömmel láttuk, hogy a Vikingek 6. évad forgatása után még ottmaradt Kattegat falu díszlete, mégha nagyon messze is volt, de tök jó volt látni. 









Felmásztunk még a hegyre, na nem a tetejére, csak az egyik dombjára, mert olyan szél volt, hogy a sapkás fülemet is le kellett fognom, hogy ne fázzon. 
A kocsiban ülve piknikeztünk, vittünk kávét, teát, szendvicset. Utána még persze autóztunk egyet, de már csak a kocsiból gyönyörködtünk a látványban. (Gyapjúzokni volt rajtam, de meg mindig hideg a lábujjam..) (képek fordítva..ofkorsz....hülyeblogger) 















Jó hír, hogy 24.-én mégsem dolgozok, ami pedig kevésbé az: kitalálták, 22.-éig lesz suli. Persze már tanulásról nincs szó, csak filmnézésről, úgyhogy talán maradnak a fiúk itthon. Ha már arra kér a kormány mindenkit, hogy csökkentese a kontaktját karácsony előtt. 
Tegnap voltunk kocsit vizsgáztatni, mint kés a vajban, úgy átcsusszant a kis Toyota, egy gonddal kevesebb az évvégére.

2 megjegyzés:

Lazac írta...

A videon ahogy Marci mozog, na Koli pont így szokott. :):):) Nagyon szép tiszta idő volt, persze így, hogy a port is kifújta a feneketekből a szél, nem is csoda. :):) Azért legalább kicsit voltatok, nagyon klasszak a képek. ♥♥♥ Nálam még kint van a bejgli a hidegbe, majd most reggel kettévágom, hogy mégis lássam milyen. Aztán a többit becsomagolom Karácsonyig fóliába.:)

Verus írta...

Na, az a floss-olás..
Csak ott volt tiszta, ahogy hazajöttünk, már felhős volt itthon, szóval gondolom, hogy ott volt a Jupiter meg a Szaturnusz valahol..
jól haladsz az előkészületekkel, de csak vigyázz magadra! Puszi.