2020. március 30., hétfő

Lockdown 1. hét

Pénteken, a posztom után volt az esti tájékoztató és a újabb durva számok, - illetve az emberek idiotizmusa miatt- péntek éjféltől kijárási korlátozásokat vezettek be. Csak a fontos boltok maradhatnak nyitva, csak munkavégzés és kajavásárlás/gyógyszer kiváltás/orvoshoz menetel miatt hagyhatja el mindenki a lakhelyét, illetve egészségügyi séta/edzés céljából, de azt a lakhely max 2 km-es körzetében végezheti. (Így pl Alan nem mehet el bringázni, csak körözhet a falu körül.) Ezzel akarták megelőzni a múlt heti tömegnyomort a tengerpartokon/nemzeti parkokban. Mivel mi egy séta/bringakör mellett lakunk, az ablakból/kertből gyönyörűen lehet látni, hogy kik jönnek ide futni, sétálni, bringázni.. nos, a lezárás előtti napokban is tömegek sétáltak itt (a normális életünkben ez nem így van, ismerjük az itt kutyát sétáltatókat, a bringásokat, a gyerekeseket, az erre lakó/sétálókat.. egy átlagos szép hétvégén kb 10-12 ember jár erre) ez most a hétvégén sem enyhült sajnos. Pedig hűvös volt, mi ha kint voltunk az előkertben, kosaraztunk, mert ha nem mozgott az ember, befagyott a sejhaja.. 
Amúgy a 2 km-es kört betartotta Kari is, mikor elment futni, meg Alan is. 

Péntek este mondtuk Beninek, hogy milyen kár, hogy bezárt a Beni’s kitchen.. (kicsi korában sokszor kitalálta, hogy akkor ő most süt nekünk valamit, és kitalálta ezt a fantázia nevet, csinált posztert is hozzá, és ha épp nyitva volt, akkor kiakasztotta..cukorfalat volt) 
Szóval nosztalgiáztunk neki, így feldobta, hogy holnap kinyitna és csinál valami finomat... mondtuk, hogy ok, de ez  most karantén-Beni’s kitchen legyen, mert kevés a liszt, meg utolsó stádiumban vannak a körték.. úgyhogy így legyen kreatív.. 
csinált nekünk fahéjas-körtés muffint. 👏👍 Isteni finom volt, ebéd utáni kávéhoz illett pont.
(Vicces, hogy pont szombaton dobta fel a fb-om azt az 5 éves emléket, ahol épp sütött vmi kuglóf-félét.. hát perszehogy megkértem, hogy hagy csináljak egy hasonló beállítású képet..) 







Aznap kosaraztunk is egy jó nagyot, ragyogóan sütött a nap, elővettük a palánkot, 6-an vagyunk, tök jó kis csapatokat csináltunk, és addig játszottunk, míg majd’ meg nem haltam. ☺️




Este mi már a híradót néztük, a srácok kimentek megint kosarazni, mikor a labda belegurult Lars pisijébe.. tök véres volt.. tiszta para.. mi a franc.. lenyugodtunk kicsit, felhívtuk az állatorvost, aki mondta, hogy normális esetben fogadna rögtön, de mivel lezárás van, csak sürgős eseteket vállalnak.. le akarják redukálni az emberekkel való érintkezést..érthető. A kutya nem lázas, nem elesett, nincs fájdalma, eszik-iszik, így abban maradtunk, hogy folyamatosan megfigyeljük Larsiet, ha bármi változás áll be, hívjuk, ha hétfőn is még véres a vizelete, hívjuk, és akkor bemehetünk, megnézi..
Azt mondta, lehet, hogy megütötte magát, vagy olyat evett pl kint, ami nem volt jó neki vagy felfázott.. (persze google.. amit nem szabad, de megteszi az ember.. hát szegényt én már temettem szinte..)
Vasárnap már nem friss vér volt a pisijében, tegnap este felé pisilt normálisat is, ma pedig csak normális volt. A viselkedésében nincs változás: örökké labdázni akar, eszik-iszik.. a doki kérte, hogy tartsuk szemmel, ha bmi baj van, hívjuk. (Mégjó..) 

Ma utolsó szabadnapom, a fiúknak azonban iskolanap, így Beni ma reggel 9 óta nyomja, a német tanár bevezette az online órát, minden napra. Alannel mi megy nyomtatunk, szkennelünk, fotózunk. 
Marcinak pedig házi projekteket adtak, amikre különböző kreditet kap majd.. pl írt ma egy business esszét a “covid19 hatása az ír gazdaságra” címmel, vagy home economy-ra sütött mogyoróvajas kekszeket, amiket fotókkal kellett dokumentálni.. 






Holnap meló megint, mi Essential worker-ök 🤐 vagyunk, szó sem lehet semmiféle otthon maradásról. 
Vasárnap estig már 2615 beteg lett és 46-an elhunytak. 



2 megjegyzés:

Lazac írta...

Itt is emelkedik a betegek száma, de nem durván. A halottak esetében pedig mindig kihangsúlyozzák, hogy idős, kfle betegségekben szenvedett stb...
Nem tudom meddig fog ez tartani, de az idióták miatt itt is kijárási korlátozás van már szombattól. Erre fel mindenki kirándult a hétvégén pfff.
Nem normálisak az emberek, na!
Jó egészséget Nektek továbbra is, a fiúk meg tök cukik ♥♥♥♥

Verus írta...

Sok a hülye, az biztos..
Neked is kitartàst, köszipuszi