2020. március 18., szerda

Furcsa mindennapok

Mondjuk ki, nyugtalanító ez a helyzet. 
A college-ban is mindenki ideges, nyugtalan, senki sem tud semmit, mi lesz, hogy lesz.. rebesgetik a lockdown-t.. de ez még erősen csak pletyka szintű. 
Bevezették nálunk is a social distance-ot, 2 méter legyen mindenki között a sorban, és az étteremben is elpakoltunk minden 2. és 3. széket, de pl továbbra is ezerrel készpénzeznek. 
Én a kasszában végig kesztyűben, sajnos csak hypo van, így azzal fertőtlenítettem mindent, kb 5 percenként. Maszk továbbra sincs. 
Pénteken felesketés, utána a jó ég tudja, hogy mi lesz..
Az országban ezerrel megy az egészségügyi dolgozók toborzása, (24 órában 24000 ember jelentkezett a HSE-nél, hogy van valami eü-s végzettsége és jönne, dolgozna..👏)  a katonák segítenek a fertőzöttek kontakt-felkutatásában, lett öregek-órája a Lidlben, mindennap, a Tescoban meg 2 naponta. Egyre több vállalkozás zár be, a Penneys (az Arnotts és a Brown Thomas után) minden ír boltja bezár 2 hétre. 
Sajnos ami szar, az az, hogy az asztma gyógyszerekből nem kaptam preventert, hiánycikk. Hétfőn voltam, majd hívnak a patikából, ha kapnak.. van még a fiúknak, remélem, hogy kitart.
A gyerekek és Alan gyakorlatilag ön-karanténban vannak, szinte senkivel nem találkoznak, és kinti edzést is csak magukban végzik. Szerencsések vagyunk, falu végén lakunk, egy tökéletes 6 km-es futókör mellett. Alan 3 naponta megy csak el tejért, de pl ma kapott túrórudit, így feltankolt abból is.
Kenyeret el kezdtem én is sütögetni, de toast kenyeret azért vett a reggelikhez. 
Beninek adtunk segítséget az idő beosztásához, de nem lesz gond a tanulással. Marcinak kell valami elfoglaltságot találnunk, ui a TY-ban nincs konkrét oktatás, ergo semmi leckét nem kapott.. mondtam neki, hogy nézze a magyar M5-öt, azon  most oktató műsorok vannak. 
Amúgy nagyon sokat (magyar) scrabble-zünk mostanában, 4-5 en is akár, minden megengedett, hát annyit röhögünk.. 😜 annyi baromságot ki akarnak rakni, élükön persze Alan-nel.. a szabály az, hogy mondani kell egy mondatot a szóval.. aztán azt is kitaláltuk, hogy egy-egy játék végén leírjuk a szavakat és ki kellene találni egy-egy történetet, amiben minden szó szerepel. 
A playstation is aktívan be van üzemelve, pl Tomival tudnak online játszani. 


A tegnapi napon újabb 69 eset lett, így már 292 beteg van/volt. A ma esti tájékoztató még nem volt meg. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Kitartás, jól csináljátok! Remélem, hogy senki sem lesz fertőzött sem ott nálatok a családban, sem itt nálunk. ♥♥

Verus írta...

Köszi szépen, hasonló jókat nektek is!