2020. március 25., szerda

Furcsa mindennapok 2.

Igyekeztem eltolni magamtól azokat a negatív kommenteket, amiket a pénteki kör-email váltott ki a kollegákból..miszerint előfordulhat, hogy minket is áthelyeznek máshova..más, állami intézménybe..pl kórház/börtön.. jobbnál jobb variációk.. de azért nem kicsit besz*rva mentem hétfőn dolgozni.. 
a konyha és a deli rész minimálba ment át, van még pár lefutó tréning, meg a civilek ott maradtak, nekik főz a konyha.. de ez a régi napi 1000 adaggal szemben igencsak gyengusz.. 
Hétfőn reggel 7-kor kaptunk eligazítást: 3 ember viszi a konyhát, kávézót, mosogatót, a többiek (mi) pedig nagyüzemben fogjuk a kézfertőtlenítő-oldatot kicsomagolni, amiket rendőrök, börtönőrök, teszt-centerek kapják meg..
Mindennap érkezik 25 literes hordókba a kézfertőtlenítő, amit nekünk kell különféle kisebb-nagyobb palackokba kicsomagolnunk. A palackokat is mi matricázzuk fel.. legalább valami értelmes munkát kaptunk, egy picit még jobban magáénak érzi az ember ezt a vírus elleni küzdelmet. 





Az utolsó képet a rendőrség fb oldaláról szedtem le, itt látszik, hogy mindenki külön asztalt kapott, tartjuk a social distance-ot 🤘👌
Az elkövetkezendő napokban/hetekben ezt fogjuk csinálni, nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el. 

Az országban tegnap bejelentettek egy lezárás-félét, amit a miniszterelnök nem szeretne lezárásnak hívni, hiszen nincs kijárási tilalom. Igaz, 4-nél több ember nem gyülekezhet közterületen. Bezártak minden nem fontos boltot, az éttermek/kávézók csak elvitelre adhatnak el kaját/kávét. 3 hetet
A helyi lidl-ben megjelent egy darab biztonsági őr ÉS kitettek kézfertőtlenítőt.
De persze nagyvárosban már más a helyzet, Tomiéknál már csak 50 ember lehet bent a boltban, illetve a Dunnes-ba csak egy ember/család mehet be. 
A tegnap esti adatok szerint 1329 beteg volt és 7 halott. (4.5 milliós az ország) 
Erre ma bejelentették, hogy módosítják a teszteléshez szükséges előírásokat: lázasnak és köhögősnek vagy lázasnak és fulladozónak kell lennie az embernek. 
Úgyhogy újra fel kell vennie a házi orvosokkal azoknak a kapcsolatot, akik a tesztre várnak (minap 40000 ember volt, és 4-6 nap volt a várakozási idő..) 
Így több ember nem lesz letesztelve, miközben lehet, hogy beteg (volt), így jobb számok lesznek, és kevesebb ember lesz jogosult pl a speciális táppénzre. (Amit kifejezetten a covid19-ben szenvedőkre hoztak) 

Mi továbbra sem megyünk sehová, továbbra is tavasz van, kint lógnak a srácok, ha épp nem tanulnak. Beni ügyesen csinálja a kötelezőket, az iskoláknak ugyan először csak kéthetes bezárásáról beszéltek, de most ezt is extra 3 héttel meghosszabbították. 
Nálunk nincs videochat a tanárokkal, feltöltik a leckét, a gyerekeknek meg szintén fel kell tölteniük videóban, pl a német szóbeli leckét. Jó, mert nem muszáj nekik 9-4-ig a gépnél lenniük.
Kariék még mindig nem tudják, hogy hogyan fognak vizsgázni.
Péntektől pár napig itthon leszek, maradt még pár szabadnapom, remélem, hogy jó idő marad, mert akkor lefestjük a kerítést, meg rendbe tudom tenni az eperkéimet. 

A fiúk előkotorták a hoverboard-ot, meg a hovercart-ot..és csináltak egy gokart-pályát...



2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ez az otthoni pálya egy csúcs! *tapsolós ikon*
örülök, hogy ha már be kell járnod, akkor ilyen biztonságossá tették a munkát és nem kell emberekkel érintkezned közvetlen közelről. Bízom abban, hogy az egyre szigorúbb korlátozásokkal ( ha már a fafejű emberek nem értenek a szép szóból) sikerült lassítani, majd teljesen visszaszorítani a vírust. Vigyázzatok magatokra nagyon ♥♥

Verus írta...

Köszi! 2 éve volt nagy favorit, aztán elfelejtődött a hoverboard, de ezekben az időkben minden előkerül..pl ugráló kötél, és versenyeznek..
Sajnos a helyzet egyáltalán nem rózsás, és szerintem még mindig sokan vagyunk egyszerre egy légtérben.. pl az öltözők. De maszk nincs és ez az ország is a maszkmentességet kommunikálja.. mi tuti nem fogunk maszkot kapni,, pedig az az alkoholos cucc sem biztos, hogy jót tesz az egészségnek..
Vigyázz Te is magadra! 😘💝