2020. március 1., vasárnap

És már március van...


A februárunk a viharok jegyében telt, durvábbnál durvább viharok jöttek, volt Ciara, Dennis, most meg Jorge tombolt a fejünk felett. 
Tegnap reggel hózáporral kezdett, majd orkán és újabb iszonyat mennyiségű eső jött. A környékünkön akkora belvíz van a földeken, hogy már a hattyúk úszkálnak rajtuk. Szegény Jancsi minden szombat-vasárnap este dolgozik, minden éjjel szügyig ázva jön haza.. Szerencsére nem lett beteg, de tömjük c-vitamminnal, tuti, ami ziher alapon. 

Közben elérkeztünk a február végéhez, amikor összeraktuk azt a pénzt, amit szántunk a török repjegyekre.. csakhogy.. brutálisan elszálltak az árak. Nem kicsit. Nem mellesleg mielőtt biztosítást kötöttünk volna, felhívtam a biztosítót, hogy mi a szitu karantén idején. Ja, kérem, egyéni szoc probléma.. oldd meg, ahogy tudod.. és ha meg bármi egyéb oknál fogva pl ki kellene menekíteni minket a szállodából, akkor mivel magyar állampolgárok vagyunk, így Magyarországra menekít a magyar állam, ahonnan szintén a mi dolgunk visszajutni ide, Írországba. 
Szóval, a meglévő kérdéseinket felül írta a repjegyek ára.. egyszerűen nem fogunk/tudunk/akarunk kifizetni €2500-t repülőjegyekre. 
Fájószívvel lemondtuk a török szállodai foglalást és új terveket kezdtünk el szőni. Csakhogy ne legyen unalmas az életünk.🤣
Úgy döntöttünk, hogy kompozunk, nem repkedünk.
A főnökkel elrendeztem a szabadságomat, mert így értelemszerűen nem 2szer egy hetet vennék ki a nyáron, hanem 2 hetet egyben. Úgy tudtuk összevariálni, hogy épphogy elmegy J tőlünk, másnap este már megyünk is el. Meg is vettük az ír kompjegyeket. 
Valahova Európába, nézegetjük a svéd szállásokat, meg németet is... meglátjuk.. a kempingezés nem fog összejönni most. Jancsi azonban most is jön velünk, őt is elengedték a munkahelyéről. 

Ide is megérkezett a koronavírus, remélem, hogy képesek lesznek kordában tartani.




3 megjegyzés:

Lazac írta...

Ó, sajnálom ezt a török utat, de valóban van az a pénz, amikor az ember már átgondolja, hogy megéri-e.
Biztosan találtok valami klassz helyet, Toscana, Provance nem jött szóba? Vagy még mindig az Észak a nyerő? :) Bízzunk benne, hogy egyszer csak kifárad ez a fránya vírus....

Verus írta...

Toscana, Provance majd a sracok nelkul johet szóba.. 5 embert próbálunk összehangolni.
Nézzük Dél-Franciaországot, de őszintén, a tavalyi 42 fokok nem vonzanak.. tudom, Törökország is meleg, de ott a nem-csinálunk-semmit, ultra all inclusive szálloda, csilllió medencével lett volna.. Ilyet nem hinném, hogy meg tudnánk fizetni Fr.országban.. 🤐
Skandinávia nagy szerelem, mindannyiunknak.. szívünk szerint felmennénk egész a Sarkkörig, az non-stop nappalba, de sztem nem lenne időnk már rá.
Megy a tervezés ezerrel.. a srácok Észország, Finnországot erőltetik.. én még vekengek.. 😜😂

Lazac írta...

Megértelek, eddig nekem is kimaradt az északi része Európának és idén sem lesz belőle semmi. Pedig szívesen elmennék egy ilyen hajós körútra is akár a Skandináv országokban. Provance-ba októberben megyek, pont a meleg miatt :):)Akkor talán már ott kellemes az idő.:)