2020. április 3., péntek

Hurrá, hétvége..

A lezárás óta én lettem kinevezve a családban, mint (köz)beszerző.. mivel nekem el kell mennem dolgozni amúgy is, így én megyek el bevásárolni is. 
A kocsiban van egy papírom, hogy dolgozok, így jogosan vagyok az utcán. Nem igazán nekem fontos ez, mert én helyben dolgozok, vásárolok, de van, aki 40 km-t jön munkába, azokat megállíthatják. 
3-4 naponta megyek csak el a lidlbe, liszt nincs továbbra sem. Így megkértem a főnököt, vehetnék-e tőlünk lisztet.. úgyhogy vettem 5 kilót és biztosított afelől, hogy bármikor kell a jövőben, vehetek még. 
Tojást tudtam venni, az utolsó 18-ast vettem meg a boltból. Ami nincs, az szappan, meg klotyópapír (ezt nem akarom megérteni, ezt a wc papír felvásárlást..), szerencse kérdése a tej/kenyér.. de kenyeret ugye süthetek, ha van elég liszt, tej nélkül meg megvagyunk, nálunk nem létfontosságú.  És köszönhetően a vegán próbánknak, van tojáspótló porunk még és nem riadunk meg a szójatejtől sem, ha nagyon kellene.  Szappanból illetve habfürdőkből meg csomó van, még Karácsonyról. 
Szóval nem halunk meg: sem a kosztól, sem a kaja hiánytól.
Apropó kosz.. minap az egyik magyar online újság lehozott egy fotósorozatot, amit egy Angliában élő nő csinált a karanténjukról.. nagyon művészi, csak valahogy az sosem fér a fejembe, hogy miért az a művészi, ha retva van, meg kupleráj.. közeli hozzátartozóm is ilyen.. értem én, általában nincs a legtöbb embernek ideje rendet tenni maga körül.. de épp egy ilyen karantén lehetne az, amikoris rendet tesz.. de ha ez sem ad elég időt, akkor inkább igénytelenségről van szó. Én sem vagyok patyolattündér, van nálunk is leb*tt ruha a kanapén, nem erről beszélek.. hanem a retkes étkezőasztalról, az igénytelen ágyról, amibe ruhástul-cipőstül (külön fejbeverés járna ezért) döglik bele a gyerek...jajj.. 

Mától tavaszi szünet van a srácoknál, tanulni nem kell, csak ismételni. 
Kari-Jancsi online vizsgákra készülnek, még pontosan nem tudják, hogy hogy lesz, talán Húsvét előtt megírják nekik. 
Marci jó sok kreditet összegyűjtött már, mindent fotóztunk, pl feladat volt, hogy 5 házimunkát csináljon meg. Ez nálunk nem nagy szám, a gyerekeknek is ki kell venni a részüket a házimunkából, de tudom, hogy vannak családok, ahol ez nem így van. 
Tegnap felhívott az ig. helyettes, hogy sajnos nem tudja megkapni Marci jövőre a DCG-t (design and communication graphics) érettségi tantárgynak, sem pedig a fizikát. Nincs elég jelentkező. Úgyhogy az accounting -ot és a föcit választotta.. reméljük, hogy ezekre lesz elég jelentkező.
Durva amúgy..ma indultak volna Kínába.. milyen messzinek tűnik az, amikor elkezdtem nyomon követni a hírekben, -januárban-, azt a furcsa, új vírust.. ki hitte volna, hogy ilyen durva világ járvány lesz belőle.

Amúgy élünk társadalmi életet: viberezünk a barátainkkal, messenger Hannával, Tomival.. Hanna beteg volt, ezt írtam is talán, mostanra viszont kiderült, hogy a közvetlen kollegája koronás volt, és 6.-án együtt dolgoztak. Neki 11.-én lettek tünetei. Nem tesztelték, mert akkor nem volt túl magas a láza (38 fokos volt), mostanra, mikor kitudódott a kollega betegsége, már jól van. Szerencsére. Ha az is volt neki, túl esett rajta.

Ma estig már 4273 beteg lett (csak ma 424 új eset) és a mai 22 elhunyttal 120-ra emelkedett a halottak száma. 
Maradjunk otthon népek! 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Igen, maradjon most mindenki a fenekén, ez a legtöbb és a legjobb amit tehetünk. Emlékszem amikor januárban írtad, hogy elkezdted figyelni a betegséget és Marci is azt mondta, nem akar Kínába egy járványba csöppenni...hát most már itt van nekünk is. Kína meg már állítólag egészen tiszta lett.
Kitartást nektek is, nekünk is, reméljük fegyelmezetten tudjuk végigcsinálni ezt az egészet és majd elmúlik ez is mint minden más. Mivel, jelenleg nem látjuk még a végét, hát annyit tehetünk, hogy kitartunk. ♥ Vigyázzatok magatokra! ♥

Verus írta...

Így, így! Kitartunk, mi is , ti is, egyszercsak majd nem lesz ez már..
(Kínával kapcsolatban vannak fenntartásaim, valahogy hihetetlennek tartom ezt a nagy túl-vagyunk-a-víruson-kommunikációt, a világ megmentője szerepüktől meg egyenesen hányok. )
Vigyázz magadra! Puszi!