2019. január 1., kedd

2018-ról

Évvége van...illetve már év eleje, ma van elseje, 2019-t írunk már. Túl vagyunk a tizedik évünkön itt Írországban...nagyon furcsa ezt leírni, de így van. Visszatekintve a 2018-as évre azt hiszem a sokminden dolog között, ami történt, talán a legkifejezőbb az lenne, ha azt írnám, hogy ez az év az utazásról szólt. Nyárra nagy levegővel egy óriási kört tettünk meg, majdnem 10ezer kilométert autózva, le a Fekete tengerig, majd fel a Balti tengerig....fantasztikus utazás volt. És most évvégén, szintén szokatlan módon a három sráccal elmentünk Stockholm-ba, és Oslo-ba is, Karácsony és Szilveszter között.

Több szempontból is rendhagyó volt mindkét kiruccanás. A nyári azért, mert extrém hosszú volt, hiszen egy hónapig voltunk úton, másrészt ebből egy hét egy all inclusive resortban telt Bulgáriában a Fekete tenger partján, amit még szintén sosem csináltunk. Harmadrészt azért, mert szokatlan helyeken jártunk...olyan helyeken, ahol eddig még nem. A téli történet meg azért valósulhatott meg, mert már Beni is elég nagy lett, hogy rájöjjön a Karácsonyi mesevilág mögötti dolgokra, így tulajdonképpen családi kupaktanács döntött úgy, hogy akkor legyen élmény az ajándék, és utazzunk északra.

Nem volt hosszú kiruccanás, csak 6 nap, de rengeteg élményt gyűjtöttünk be. Eleve, hogy nem autóval mentünk, már az is fura volt. De alaposan kimaxoltuk a tömegközlekedést a gyerekekkel....mentünk repülővel, vonattal, metróval, villamossal és hajóval is. 48 kilométert tettünk meg gyalog, ami elképesztő....sok helyen voltunk, de nyilván ennyi idő alatt nem lehet mindent megnézni, úgyhogy majd vissza kell mennnünk bepótolni mindazt, ami most kimaradt :) 

Szóval ez az év az utazási élményekről szólt, és mi ennek nagyon örülünk, mert bár elég nagy falat volt mindkét történet...anyagilag is, meg szervezésben, kivitelezésben is....életre szóló KÖZÖS élményeket szereztünk, ami tulajdonképpen megfizethetetlen. A srácok kirepülnek, kétségbeejtően hamar....ahogy öregszünk, úgy fogy gyorsabban az idő....szóval ki kell használni minden pillanatot, amit meg tudunk ragadni, hogy megosszunk egymással élményeket.

2019-re is vannak terveink, többféle is, reméljük a megvalósítással sem lesz gond :) Ismerem magunkat, tudom, hogy nem lesz unalmas évünk ezúttal sem. Fogadalmaknak nálunk nem nagyon van helye....mert azok nem időponthoz kötöttek, és azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy elégedettek vagyunk az életünkkel....arra felé folyik a folyó, amerre szeretnénk, és ez hihetetlenül jó érzés. Szóval az én fejemben nincs semmi olyan, amin változtatni kéne drasztikusan, és akkor azt ehhez az Újévhez kellene kötni.

Azt hiszem, nagyon fontos az a tény, hogy bár mi eljöttünk Magyarországról, de itt Írországban sosem akartunk írek lenni...írekké válni. Magyarként külföldön élni egyáltalán nem mindig könnyű, lehet hogy könnyebb lenne/lett volna full beintegrálódni, azaz átvenni az ír szokásokat, angolul beszélni itthon is, írekkel összejárni, részt vállalni valamilyen formában az ír társadalmi életben....de szerintem jobb úgy nekünk, hogy maradtunk azok, akik voltunk. Fogalmam nincs mit tartogat a jövő a számunkra, hol fogunk még élni életünk során. Talán itt, talán máshol....nem tudom. Biztosan attól fog függeni a dolog, hogy a gyerekeink merre lesznek a nagyvilágban, mert nyilván szeretnénk majd részei lenni az ő életüknek, amennyire csak lehetséges.

Szóval a 2019-es évben továbbra is ezt az irányt szeretnénk tartani, amit eddig, úgyhogy ezzel a gondolattal be is fejezem a posztot. 

Kívánom minden erre járónak, hogy legyen sikeres, boldog, egészségben, élményekben gazdag, békés Újéve! - Alan

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Én is kívánok minden szépet és jót idénre is Nektek! Mindig legyen meg ez a szeretetteljes kapocs közöttetek, mert ez egészen egyszerűen fantasztikus dolog. :)

Alan írta...

Köszi:)