2018. szeptember 25., kedd

Metallica koncert

A fiúk, mmint Jancsi, Marci és Beni nagy metál rajongók. Példa erre a kutyánk neve: LARS, aki a Metallica dobosa után kapta a nevét. Az egyik helyi pubban minden évben van metál-fesztivál, erre már tavaly elengedtük (persze Tomi kíséretével lol) a két nagyobbat. Mondjuk a helyi rockerek jó fejek, nem az a szétrúgom-az-arcodat-típusúak.

Már többször fel-felmerült, hogy jaj, de elmennének egy nagy koncertre..de:

  •  mi nem vagyunk annyira jófej szülők, hogy velünk járjanak ilyen koncertekre
  • egyedül úgy sem engendénk el őket, Tomi meg nem igazán metál-fan.
  • qrva drágák a jegyek
  • és kábé egy órán belül sold out mindig
Pár napja bejelentették, hogy akkor 12 év után újra fellép Írországban a Metallica..valamikor jövő nyáron.. Marcikánk mondja is, hogy húúú, de jó lenne, de hát tuti akkor jönnek, amikor mi nyaralunk, úgyhogy..úgyse..

NA, itt beindult az agyalásom (látszik, hogy táppénzen vagyok) és kitaláltam, hogy:
  • győzzük meg a Tomit, hogy akarjon menni, őket azért szokta hallgani
  • ha ez megvan, a fiúk (Tomi-Jancsi-Marci) következő szülinapjára vegyük meg a jegyeket, közösen (Kari, Tomi és mi) Ők úgyis majdnem egyidőben szülinapoznak.
  • mindenkinek tetszett az ötlet, remek.
Közben kijött a dátum: 2019. június 8. szombat.
Ez is tök jó, ui. érettségi/junior cert vizsgák lesznek akkoriban, de egy szombati buli belefér (szerintünk)..
Tegnap kiderült, hogy mikortól árulják a jegyeket..most péntek 10 órától. Pff...Csak viszonyításképp: a 2006-os koncertjüket júniusban tartották és februárban kezdték el a jegyeket árusítani. 
Kicsit korai lenne a jövő évi szülinapi ajándékot már most megvenni..de nem is biztos, hogy kapnánk később, mert a Guns n roses-ra egy órán belül eladták az összes (80.000 !! ) jegyet.

A ticketmaster-en láttam, hogy van elővétel, bizonyos embereknek/klubtagoknak. Mivel volt időm erre is, utánajártam, hogy mit kell tenni, hogy legyen jogunk elővételre. 
A legpraktikusabbnak az tűnt, hogy beregisztrálok a Metallica fan-klubjába, és onnan kapunk egy elővásárlásra feljogosító kódot, amivel 2 jegyet lehet venni. Így is történt, Tomi is klubtag lett, meg aztán Catherine is..és ma 10 órakor megnyitották a lehetőséget az elővásárlásra.
10.11-kor sikerült véghez vinni, meglett a jegy, (az 1820-as és az 1821-es), Tomi is sikerrel járt.
Ő meg közben már tegnap lefoglalt a koncert helyszínéhez (Slane castle) közel egy kempingben szállást maguknak, így már az is le van tudva.

A fiúk most estek haza a suliból, hát... fülig ér a szájuk. :D 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ez tutira nagyon jó lesz. A vőmék Bécsbe mennek Metallica koncertre, szintén jövőre. :):) Szerintem ugyanez a turné lesz. :)

Verus írta...

Bizony, ugyanez a turné. Idén voltak Bp-en, akkor is elgondolkoztunk rajta, de hamar el is vetettük az ötletet: repjegy, szállás, és akkor még Marci csak 15 volt, Jancsi meg 17..