2018. szeptember 18., kedd

Itt van az ősz..

Múlt szerdán délután rosszul mozdultam és beállta a derekam, csütörtök reggel alig bírtam kikelni az ágyból, így maradtam itton és délelőtt irány az orvos. Pihentetés, fájdalomcsillapító és türelem.
Hétfőt beszéltük meg, hogy újra megnéz, és bár javultam valamennyit, azt tanácsolta, hogy maradjak 2 hetet itthon. Hát maradok. Javul, javul, persze nem úgy, ahogy én szeretném, de már pl tudok rendesen ülni és állni/kiegyenesedni. Így most lesz időm sok-sok fotós emléket betenni ide a nyaralásról.

Kellenek is az emlékek: a melegről és a napsütésről. Szutyok idők vannak, esik, fúj, hideg van, fűtünk is. (tavaly elég volt októberben elkezdeni a fűtést) Tegnap a Hurricane Helene maradványa érte el Írországot, de már úton van Storm Ali , szerdán ér ide és Storm Bronagh, ami csütörtökre várható..esővel, széllel. Hurrá.
Persze nem negatívkodok, vasárnap sütött a nap, kint üldögéltünk a kertben és irányítottam a fiúkat, hogy miket tegyenek el a nagy viharok elől..meg most is süt..két eső felhő között. 

Alan írta a blogján, hogy a súlyzós edzéseket feladja, és marad a kardiózás.. így újra átalakítjuk a házat. Tomi ex-szobájából (eddig az volt az edzőterem) man-cave-et csinálunk (én még csak angolul hallottam-használtam ezt a kifejezést, egy pasi-szoba, ahol pasis dolgokat csinálnak..) Persze nem lesz benne -még :P - billiárd asztal, csak a darts meg az összes szerszáma meg a szerelős asztala, meg a gitárja-erősítője és persze a hivatalosan elköltözött gyerekeink "kell-ez-még-majd-majd-elviszem-valamikor" millió doboza, cucca. De kezdetnek nem rossz. 
A kardió gépek meg átjönnek a nappalival szomszédos, -dupla ajtó van köztük- "második nappaliba" (sitting room).
Pakolás, glettelés-festés, ha már.. szóval variálunk megint. 

Jancsi múlt pénteken elment a Higher Option nevű rendezvényre, ahol a továbbtanulással kapcsolatos tájékoztatók voltak, meg szinte az összes egyetemnek volt kint standja, ahol infókat lehet begyűjteni.
Persze a nagyobbaktól már tud egy csomó mindent, az ösztöndíj rendszerről meg a felvételi-érettségi pontokról, de most még jobban átlátja, hogy mi van és mit akar igazán.
Így -ahogyan mi már pedzegettük neki- feladja az ír nyelvből való érettségit, pontokba nem nyomna sokat a latban, helyette extra matekra mehet, és készülhet a magyar érettségire, iskola időben.
Vacillált már régebben is, hogy megpróbálkozna az orvosival, ehhez extra vizsgát kell letennie februárban. Bíztattuk, hogy próbálja meg, max nem sikerük, akkor sincs semmi veszve, de nem lesz meg benne a hiányérzet, hogy megpróbálhatta volna.. (itt is baromi nehéz bekerülni az orvosira, de Kari évfolyamának a 30%-a úgy csinálja végig a 4 éves science képzést, hogy ők nem kerültek be az orvosira elsőre, de mindenképp orvosok szeretnének lenni és a 4 év után, miután megvan az alapképzésükről a diplomájuk, jelentkeznek egy másik orvos képzésre. Kari legjobb barátnője pl ezt csinálja, molekuláris gyógyászatból lesz meg a diplomája jövőre és utána tervezi az orvosikart, megint. Így ez a verzió mindenképp Jancsinak is meglesz, de meg akarja próbálni, hátha elsőre sikerül neki.)


3 megjegyzés:

Lazac írta...

Először is jobbulj! ♥♥♥
A viharokról itt is hallani, gondoltam is rátok erősen, hogy simán menjen, ne legyen semmi bajotok.
Alant is olvastam, minden elismerésem az övé, hogy ennyire kitartó és mindig megtalálja a következő lépést ami előrevisz.
Az átalakításhoz sok erőt kívánok, nemcsak testiekben, hanem lélekben is :) De biztosan nagyon szép lesz a végén és ami a lényeg, funkcionális :)

Verus írta...

Köszi, igyekszem.
A trambulinunknak annyi, sajnos..a merevítőkből kettőt eltört a vihar, pedig le volt rögzítve, mondjuk nem is vitte át a szomszédba.
Nem volt vizünk sem, mert nem volt áram a vizeseknél.. 140 ezer lakásban nincs áram, szerencsére Tomi jól van (az a rész kapta a legdurvább szelet), és Kari is.

Lazac írta...

Atyaég! :(