2013. június 18., kedd

szeretem-rendszer

Azt hiszem nem rejtettem sosem véka alá, hogy mennyire nem szerettem az otthoni iskolarendszert, már 2008-ban is utáltam, a mostanitól meg kifejezetten hányingert kapnék már.
Sok itteni ismerősöm, kollégám felhördül, hogy itt milyen mááá az iskola, hogy nem osztályozzák a kicsiket orrba-szájba, -az évvégén ugyan pontozzák a tantárgyakból őket, de kiegészítik kommentekkel-, amit nekünk küldenek ki postán és az én dolgom, hogy a benne leírtakat megosztom-e a gyerekkel vagy sem. A szöveges értékelés személyre szabott, nem összeollózott séma mondatok. Benne van a minden évvégén megírt Sigma és Micra tesztek eredménye is. Ezek a képesség-felmérők angolból és matekból, 0-10-ig értékelik, és az értékelés az a korosztályra jellemző értékeket veszi figyelembe, így az 5-6-os az az "átlagos" értéket kapta - ami annyit tesz, hogy a korának megfelelő a képessége az adott tantárgyból, a 7-es az az "átlag feletti", míg a 8-10-es az a "jóval az átlag felett"-it jelenti.
Ma kaptuk meg mindhárom kissrác évvégi report-ját. 

Beni szöveges értékelése az idei osztálytanítójától:
"Beni nagyon keményen dolgozott egész évben és nagyszerű fejlődést mutatott az összes tantárgyban. A szövegértése és a társalgási képessége is nagyon sokat javult. Ő egy nagyon lelkes tanuló és mindig mindenben részt akar venni . Láthatóan élvezi az iskolát és nagyon jól kijön a többi fiúval az osztályban.
Szép munka egy nagyon sikeres első évben.
Angol Micra teszt: 7 , Matek Sigma teszt: 6. "



Marcié:

"Marci egy nagyon-nagyon jól viselkedő, keményen dolgozó tanuló. Nagyon függetlenül dolgozik és a nagyon hamar és könnyen felfogja az új fogalmakat, tényeket, szavakat. Marcinak nagyon jó a memóriája és nagyon jó képessége van arra, hogy az információkat előhívja onnan.  Marci nagyon magabiztos, érett és felelősségteljes fiú. Nagyon segítőkész és igazán öröm volt őt tanítani ebben az évben. 
Angol Micra teszt: 8, Matek Sigma teszt: 10"

Jancsié:
" Jancsi egy udvarias, illedelmes és problémamentes fiatal emberke, akit öröm volt tanítani ebben az iskolai évben. Jancsi mindig alig várja, hogy tanuljon és folyamatosan nagyon magas színvonalú munkát nyújtott. egész évben magas eredményeket ért el és ez az elszántság ki fog tartani benne a jövőben is. Biztos fejlődést mutatott az olvasásban és a folyamatos törekvései az olvasásban mint otthon, mind pedig az iskolában további sikereket hoz majd neki. Kiváló év volt, szép munka! Angol Micra teszt: 5 - nagyon jól csinálta, szép eredmény! Matek Sigma teszt: 8 -apró hibák, igen erős eredmény, szép munka! "

Nagyon örülünk nekik.




Nincsenek megjegyzések: