2013. június 18., kedd

Active week

Az általánosban az utolsó előtti hét mindig az "active week".
Ezen a héten kerül sor az éves sponsored cycling-ra (5 km-es bicklitúra, akinek nincs vagy még nem közlekedésbiztos a tudása, az gyalogtúrán vesz részt. és azért sponsored, mert ezen a napon a mi sulink önkéntesei állnak mindenhol a városban, adományt gyűjögetni, ami jellemzően aprópénzek, de általában többszáz eurót, vagy akár ezer eurót is összeszed ilyenkor a suli), az éves sport napra, amit az atlétikai pályán rendeznek meg, az éves tanárok-hatodikosok focimeccsre, és millió egyéb sporteseményre.
Az alsóban pl. Connect 4 versenyt tartottak, és Marci lett az abszolút győztes: a nyereménye egy full ír mez-szett volt. (ez nagyon jól jött amúgy) 


Az idei év a National Bike Week jegyében zajlik, így megannyi bicajos programmal is kiegészülnek a szokásos sport programok. Ezért kicsit átszerveződött a suli-túra, Alan kíséretével Marci és Jancsi eltekertek a suliba, míg Benit én vittem kocsival, ő még nem utca-biztos..
Mai program a "Fix your bike" . Egy kamion érkezik majd meg a sulihoz, benne szakikkal, akik egyrészt segítenek a fiúknak megtanulni bicajozni, másrészt segítenek az megismerni a biciklit, az alapdolgokat megszerelni-beállítani rajta, és nem utolsósorban hoznak magukkal bringákat, és megtanítják a gyerekeket  helyesen biciklizni.
Lesz még Slow cycling verseny, ahol a legutolsó lesz a nyertes. :D


2 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Na, ez a fix your bike a kedvencem, itthon miért nincs ilyen?

verbena írta...

Tetszett is mindenkinek, Jancsinak ki kell majd cserélni a hátsófékét :)
Otthon az etika meg az erkölcstan mellé már nem igen fér be ilyen kezdeményezés..#szarkasztikus
Mondjuk a Ti sulitokban meg lehetne szervezni egy hasonló hetet, napot, nem?