2013. június 29., szombat

ió-ció-..- vakáció :)

Tegnap befejezték a sulit a kisebbek is. 
Az egész hét már ünneplésekből állt, egyik nap az idén megszerzett új öko-zászlót húzták fel ünnepélyesen, a másik nap érmeket osztottak ki, így kapott Marci is egyet: ő volt a győztes -gaelic- foci csapatkapitánya "school league"-ben :), aztán "elballagtak" a hatodikosok (jövőre Jancsi is már), és az utolsó napon már csak búcsúzkodtak, összepakoltak. Mivel minden évben más osztálytanítójuk van a gyerekeknek, így Beni jövőre Mrs. Faherty-t kapja, aki már Marcit és Jancsit is tanította, Marciék Mr. Doyle-t kapják, aki idén Jancsi ofője volt, Jancsit pedig Mr Kelly fogja tanítani.
Megkaptuk a tankönyvlistát is, mármint nekünk semmit sem kell venni, mindent a suli vesz meg, a füzeteket is, csak tolltartó kell, meg vonalzó-készlet, nekünk "csak" a pénzt kell beküldeni szeptemberben.
Az elmúlt hetekben nyár lett. Na, nem úúgy, mint Magyarországon.. :) Azaz sokat süt a nap (mert azért esik is persze az eső), meg olyan 18-20 fok körül van, és ez már királyság. Pláne a tavalyi elmaradt nyár után, igazán lélekmelegítő, hogy a gyerekek már szép barnák, ezerrel járhatunk bicajozni a srácokkal (meg Alan csak úgy, mint tavaly napi 30-40 km-t megy reggelente... o.O ), no meg előkerültek a teniszütők is és voltunk teniszezni is.
Ma szünidős ünnepi ebédet főztünk: én meggylevest csináltam (hare Aldi :) - ui. a magozott meggyet a magyarboltokban 3-3 és fél euróért adják, de láttunk már 5.20-ért is -wazzz-, míg az aldiban volt akciós befőtt 1.8-ért és made in Hungary) Alan brassóit, és sütinek "hazelnut cake"-et azaz nutellás-mascarponés csináltam Marcival. (istennnnnni)
Pénteken kapott Tomi egy sms-t az ösztöndíjjal kapcsolatban, miszerint megítélték neki, az egyetlen dologa van csak, =bagatell :) , hogy bekerüljön vmelyik egyetemre. Megacool. :D
Kari még az utolsó héten elintézte a kissuliban a jövő évre a munkát. Pipát kapott ez is.
Szóval elkezdődött a szünidő. Még egy hónap és én is megyek szabira. :)))



1 megjegyzés:

verbena írta...

nyári terv? sok minden felmerült, igyekszünk okosan dönteni. :D

Haha, simán lehet, de hát ez az élet rendje, és legyen is így :) Legyenek boldogok a gyerekeink, ez a legfontosabb. :D