2012. december 31., hétfő

Évértekelés 2012

Visszatekintve a 2012-es évre sokminden fontos dolog történt az életünkben. Kiröppent az első fecskénk, Hannus már a dublini Trinity egyetemen koptatja a padokat. Ezzel kapcsolatban minden szuperül alakult. Ösztöndíj, szállás, tanulmányi eredmények, satöbbi. Mindenképpen sikersztorija az évnek.

Az is sikersztori, hogy sikerült az önkormányzati lakásprogramba (az egyikbe) bekerülni, és egy kategóriákkal nagyobb házat, kategóriákkal kevesebb pénzért bérelnünk, ráadásul tízéves lease-zel. Apró szépséghibája a dolognak, hogy a benga nagy ház kifűtése 5-600 €-ba kerül havonta. Viszont sikerült saját tornatermet építeni benne, ahol az edzéseimet le tudom zavarni, és ahol megfér egymás mellett a szobabicaj, az evezőpad, és a fekvenyomópad is. És mindenkinek lehet(ne, ill majd) saját szobája.

Ami nem annyira pozitív változás, az az, hogy fokozódó ír helyzet és a lassú adminisztráció miatt anyagilag súlyos nehézségekkel kell megbirkóznunk már jó ideje. Azonban leleményes, ötletes, kreatív, merész, bravúros, és állhatatos emberekként megoldjuk a szembejövő problémákat. Fiatalok vagyunk még, de a megélt dolgoktól sokkal tapasztaltabbak, eltökéltebbek, és állhatatosabbak vagyunk, mint a legtöbb velünk egykorú ember. Van hogy ahová mások mennek, mi már visszafelé jövünk. 

Mit várok a 2013-as évtől? Hát, a családunk tovább alakul, ebben az évben Tomi fogja kezdeni az egyetemet, amit legalább annyi izgalommal várunk mindannyian, mint Hannusét. A megcélzott egyetem szintén a Trinity. El kell mondani, hogy ez a legkeményebb hely, és általában benne van a világ 50 legnagyobb nevű egyeteme között, szóval nem kis dolog, ha valaki be tud jutni ide. Nagy világmegváltó terveim nincsenek, csak olyan szakaszok, amiket szeretnék ebben az évben befejezni. De talán a legfontosabb tervem: továbbra is élni az életemet a csodálatos, tökéletes, és imádnivaló feleségem oldalán, és  a lehető legjobb férj és apa lenni. Továbbá minél több felejthetetlen, felbecsülhetetlen, és varázslatos időt eltölteni velük, mert azt hiszem, elszakadva minden mástól a legfontosabb az életben...az én életemben....a CSALÁD....így, csupa nagybetűvel.

Számomra ebben a szellemben kezdődik a 2013-as év. BUÉK :)

Nincsenek megjegyzések: