2012. augusztus 10., péntek

nyaralás 2. - Legoland


Szerdán az online megvett jegyekkel a zsebünkben, továbbá jól felszerelkezve kajával-innivalóval, elindultunk Windsor mellé, Legolandbe.
Fél tizenegy felé értünk oda, (10 -kor nyit), legközelebb (mert lesz legközelebb.. :)) nyitásra ott leszünk. 
Hétköznaphoz képest rengeteg ember volt. Az egész legoland-re jellemző, hogy ultra profi minden. Szervezett, gördülékeny, és nagyon korrekt. Semmiért nem kell fizetni, felülhet mindenki mindenre, hiszen a belépő árában benne vannak a játékok. Olyanokért kell csak fizetni, hogy "familydrier" :)).. volt egy vadvízi viking túra, amikor beültünk mindannyian egy óriási, sokszögletű csónakba, és egy pályán végigutaztunk, a zubogó víz tetején, le-föl, miközben vízsugárral lőtt ránk a többi látogató, meg mindenféle középkori szerkezetekből ömlött ránk a víz. Közben volt, hogy zuhantunk szinte függőlegesen, meg pattogtunk oda-vissza az örvényben. Természetesen ki volt írva ezer helyen, hogy készüljünk fel rá, hogy vizesek leszünk, és automatákból lehetett volna pénzért venni egyenméretű esőkabátokat, illetve a végén volt a fent nevezett nagy „walk-in” családi szárító, ahol két font ellenében az egész család bevonulhat, és 5 percig fújja folyamatosan a forró levegőt ezer helyről. Meg a lépten-nyomon előforduló büfék sem voltak ingyenesek, de itt tulképpen csak kávét fogyasztottunk, meg a nap végén fagyit, jégkását.
Nem lehet mindent elmondani, mert nagyon sok minden volt, amire felültünk, meg olyan is, amire már nem volt idő, de lehetett volna. Külön Star Wars szekció volt, azt a srácok nagyon élvezték, fény- és hangeffektekkel megtámogatott bemutatók, filmjelenetek megépítve legóból, amik mozogtak, beszéltek, gombnyomásra életre keltek. Persze a gombokat bárki megnyomhatta. Voltak kis plasztik buborékok, ahova alagutakon át lehetett a gyerekeknek eljutni, és ahova bebújva hirtelen egy helyszín közepén találhatta magát a buborékban lévő. Ez a fajta megoldás később, az atlantiszi részben is előfordult, ahol a halak „közé” lehetett ily módon bekerülni. Az atlantiszi rész is lenyűgöző volt, be kellett szállni egy tengeralattjáróba, ami elindult a víz alá, és a lábunk alatt eleinte csak legóból készült vizinövényeket, maja romtemplomokat láthattunk, majd hirtelen előjöttek a hús-vér cápák és ráják is, továbbá apróbb igazi halak is beúsztak a képbe. Ezen kívül volt többféle óriáskerék, kisvasút, Dínó-szafari, de voltak Xbox kunyhók is a nagyobbaknak, és óriási játszóterek a kisebbeknek. (by Buddy)





 



















Nincsenek megjegyzések: