2009. augusztus 14., péntek

Itthon és Otthon

Visszaértünk a nem kicsit kalandos hazaútról. Természetesen többféleképpen is lehetne mesélni erről a nyaralásról. Például így:

Fantasztikus volt újra látni Bruncit, a házunkat, a hatalmas nagy szobákat, a nagy tereket. Újra a régi ágyunkon aludni, medizni a gyerekekkel a kertben, élvezni a 40 fokos tűző napot. A Balaton partján heverni naphosszat, úszni a nagy tóban, hülyéskedni a srácokkal, lángost enni a földön ülve, hazafelé befagyizni a kocsiban.
Találkozni a családdal, a haverokkal, jót dumálni mindenkivel. A srácok sokat bringáztak, játszottak a haverokkal, barinőkkel. Mi meglátogattuk a keresztfiamékat, voltunk több régi barátnál is, rokonoknál. Elvittük a gyerekeket az Afrika Múzeumba, volt légvárugrabugra, meg vaddisznók, meg baglyok, majmok, őzikék…
Elvittük Őket moziba, vásároltunk egy gitárt is, nagyokat kirándultunk.
Ettünk rengeteg túrórudit, krémtúrót, vaníliás karikát, pilótakexet, Verbéna főzött nekem tökfőzeléket. Hazafelé simán ment minden, az utunk nagyon jó volt, Franciaországban egy isteni finomat ebédeltünk egy gyorsétteremben, a hajóutak simán, gond nélkül mentek, a tenger csendes volt, a hajóút érdekes, kimentünk a fedélzetre is többször, nagyon szép volt.

Vagy így:

Hazaérve szembesültünk azzal, hogy Brunci ki sem látszik a bolhákból, már véresre harapdálta a mellkasát, és csomókban hullott ki a szőre a vakarászástól. Dupla adag frontline, bolhapor mindenhova, betadine-os kezelés a sebekre….aztán mesélte a kedves anyós, hogy hát majdnem meghalt szegény kutya, mert oldalascsontot adott neki, ami valahol keresztbe állt benne, nem evett, nem volt széklete, beöntést kellett neki adni, stb stb.
A házunk fosra lelakva, a nád, amit felraktam, leszakadva, (a szél letépte állítólag, de hova tűnt azt senki nem mondta meg), a hátsókertet, ahova füvet ültettünk, embermagas gaz veri fel, és mindenütt kutyaürülék és másfél méteres csalánbokrok. Anyósom egy pillanatra nem hagyott minket magunkra a házban, így gyakorlatilag magánéletünk a kocsiban volt csak, de ott se sokáig, mert tönkrement, és mivel az automata váltó halt meg, ezért esély nem volt a javításra sem anyagilag, se időileg…rohangálhattunk hogy másik kocsit hajtsunk fel valahonnan, amivel ki tudunk jönni. Az idő szinte elviselhetetlen volt, 40 fok árnyékban végig, ellenben mikor pakoltunk befelé, akkor ömlött az eső és villámok csapkodtak.
Kaptunk egy jó nagy adag érdektelenséget a közvetlen közeli ismerőseinktől, pl. a sarki kutas srác többet érdeklődött, mint az anyósom. Három alkalommal küzdhettünk a magyar rendőrökkel, akik próbáltak valahogy belénk kötni, és nem igazán tudtam leparkolni Pécs belvárosában úgy, hogy ne támadtak volna be vagy kéregető cigányok, vagy kéregető öreg bácsik.

A valós élményanyag persze kavarodva jön elő, de gondolom ahogy múlik majd az idő, a rossz emlékek úgy hullanak ki, és maradnak meg a kellemesebbek. Nagyon sok gondolat kavarog bennem, és biztos, hogy sok post lesz még ezzel az egész hazaúttal kapcsolatban. Érdekes volt, elgondolkodtató, kalandos, fülledt, mozgalmas, fárasztó….és tanulságos is.

8 megjegyzés:

erma írta...

Sajnálom, hogy ilyen negatív élményekkel mentek vissza!
Lényeg, hogy szerencsésen visszaérkeztek, a rossz emlékeket meg el kell majd felejteni.
Nehéz lesz, de sajnos itt ez van...

buddy írta...

Szia Marcsi,

Igen, valahogy én is, mi is így gondolom/juk.
Köszönöm a hozzászólást.

erma írta...

Majd ha kipihentétek magatokat, akkor írjatok egy pár sort arról, hogy a kutyus hogyan fogadott benneteket. Megismert ennyi idő után? Az emberek hozzáállása már nem tud nagy meglepetést okozni...
...és bocs,hogy ennyire kiváncsi vagyok!
Jó éjt!
Marcsi

buddy írta...

Bruncika mintha megsértődött volna, megjegyzem jogos, de most már inkább azt mondom, depressziós volt a rengeteg bolhától, valszeg azért nem volt kitörő öröm mikor megjöttünk.

erma írta...

Köszönöm a választ!
Aranyos a Macisajt Family:))

malyvacsiga írta...

Jajjaj. Biztos nem erre számítottatok hazafelé jövet. :( Azért olyan jó, hogy a sok negatív élmény ellenére kellemes dolgok történtek, és élveztétek a régi otthonotokat, a Balatont, az országnak a szerethető részét.

buddy írta...

Igen, így van. Lehet hogy a szokásos "oldeye" szindróma ez is...de valahogy mintha egyre távolabb kerülne az évek múlásával egymástól az ár és az érték aránya...szóval egyre többet áldozunk a megfizethetetlen dolgokért, vagy az érzésekért, vagy a megfoghatatlan, illékony hangulatokért. Aztán az is lehet, hoyg csak kergeti az ember a fiatalságát, vagy a múltat....fene se tudja. Mindenesetre a Balaton az a Balaton. És kész ;-)

malyvacsiga írta...

De jól mondtad ezt!