2022. augusztus 9., kedd

Magyarország 2022

 A közel három hét pikk-pakk el is telt. Amióta hazaértünk, csak pihegünk..és hoztuk a meleget magunkkal: a héten újabb hőhullám lesz itt is Írországban, a hétvégére a 30 fokot is elérheti megint a levegő hőmérséklete. 
Amíg otthon voltunk, egyszer hűlt le csak a levegő, a júliusi utolsó hétvégén, amikor a fiúk a magyar nagydíjra mentek. 
A jóisten fricskája, hogy annyit ríttam itt a júliusi hidegek miatt, és hogy alig várom a dög meleget, hogy kaptunk belőle igazán. 

A gépünk odafelé késett jó 2 órát, hajnali 2-kor voltunk Ferihegyen. Taxival mentünk Kőbányára, és egy ottani autóbérlős cégtől vettük át másnap délben a Suzuki Sx4-et. Ezzel a kis jószággal több, mint 2000 km-t mentünk. Az utolsó tankolásunk teljes áras volt, mert céges kocsi, de még így is olcsóbb volt, mint itthon.

Mindennapra volt valami program, már az első nap koncertre mentünk a Budapest Parkba. A Parno Graszt jubileumi koncertje volt, az ő dalaik segítettek Alannek túlélni a covixos lezárásos nem-menj-sehovát.. Vittük Anit és Imit is: Alan nagybátyját és feleségét. Szüleinkként tekintünk rájuk, ők meg a gyerekeikként kezelnek minket, a srácaink is nagyon szeretik. Végtelenül kedves emberek, Imi lassan 70 lesz, Ani meg 63. Megígértük nekik, hogy nem kell állni a koncerten, mert fáj a lábuk. Így is lett, én jól előre siettem a kapunyitáskor és lecsaptam egy padra-asztalra. 
Fantasztikus koncert volt, mi persze be-be mentünk a küzdőtérre, de onnan a Dombról is élvezhető volt minden perc. Imi meg is könnyezte a végén, olyan boldog volt. Egész nyaralásunk alatt erről a koncertről áradoztak.

Bp-en masszív 37-39 fokok voltak, a beton sem segített. Így amikor csak tudtunk, felmentünk estefelé a háztetőre és az ottani szellőben lehűtöttük magunkat. Kivittem a családot a Római szabadstrandra, mert hogy itt végre nem illegális a budapesti Dunában fürdés. Gyerekkoromban minden nyáron a békásmegyeri Dunában (is) fürödtünk, majd a tótfalusi szakaszon, mikor Tahiba költöztünk.. a
A fiúknak is nagyon tetszett, szerintem fantasztikus. El is vittük a fiúkat egy “merre laktam gyerekkoromban” körútra, mikor Visegrádra vittük őket. Találkoztunk pesti barátainkkal, rokonokkal, voltunk 3 napot a Balcsin és hatalmas jóságként, megkaptuk Alan unokatesójának a mátrai nyaralóját, ahol “csak” 33-35 fok volt. 
Igyekeztünk az ottani nevezetességeket is megmutatni a fiúknak: Kékestető, Sirok, elmentünk a Szalajkavölgybe, elmentünk a bükkszéki strandra (retro forever) és a szülinapomon a bp-i várat, a Mátyástemplomostul, Halászbástyástul bejártuk, puposkodtunk a várbéli Korona kávézóban, és enyhülésként elmentünk a zugligeti libegőre. 

Szép, tartalmas, élmény dús nyaralásunk volt, majd igyekszem részletesebben is írni, meg fotókat is feltenni, de még egy hétig szabin vagyunk, így nem pihenünk sokat. Holnap Dublin, Kari igazi diplomaátadója lesz, így 2 év után, utána ebédelni megyünk, majd csütörtök-pénteken vad kempingezni. 




3 megjegyzés:

Lazac írta...

Nagyon örülök, hogy ennyire jól sikerült a nyaralás. Június óta ilyen dög hőség van szinte állandóan, én nem is megyek sehova. :) A lakásban élek, lesötétítve, klímával. :):) Nagyon örülök annak, hogy ilyen sok helyen jártatok és hogy ennyire jól telt el ez a nyaralás. ♥ Még sok-sok ilyet kívánok Nektek. :*

Verus írta...

Köszi Lazac 😘😊
El is hiszem, hogy ki sem mozdulsz, nem is tudom, hogy miként másként lehet ezt a pusztító meleget elviselni. Mondjuk az pl segítene, ha pl bevezetnék nyárra a sziesztát. Szörnyű volt látni a szerencsétlen közútkezelőket délben fűkaszálni, meg a Budai várban árkot ástak a szerencsétlen melósok, ezer fokban, tűző napon.. ezeket pl este hétkor-nyolckor is lehetne csinálni.

Lazac írta...

Igen, ezt én sem értem meg, hogy miért kell ilyen hőségben ( amikor a napon szerintem van 60 fok is) ilyen munkákat végeztetni, embertelen. Nem csoda, ha úgy kell összefogdosni azokat, akik hajlandóak így dolgozni, ilyen körülmények között. Hajnalban és késő este ideálisabb lenne, tudom, én is akkor mozdulok ki a kutyával. :)