2022. augusztus 24., szerda

Nyaralás 2022 - folyt.

 A visegrádi bobozás/gokártozás után még Dobogókő felé vettük az irányt, elvittük a fiúkat a klasszikus kirándulós helyeinkre, mikor még Bp-en éltünk. (A parkolóban kicsit furán váltotta a parkolóőr az eurót, mert ugye csak kp-t fogadott el, de forintunk akkor nem volt, úgyhogy az 500 forintos parkolójegyért elkért €2-t. )






Másnap irány a Balaton, itt 3 napot voltunk, nagyon jó volt, habár a “légkondis” apartman egy olyan szállás volt, ahol a hálószobában volt légkondi, a nappali-konyha részben nem, és itt volt egy kinyitható kanapé, ahol a fiúk aludtak. 
Egy azóta sokat emlegetett szitu is itt játszódott le: beültünk egy étterembe, koktéloztunk, vacsiztunk, fizetésnél a tulaj úr jött ki, és amíg vártunk a kártyás tranzakcióra, addig be nem állt a szája, panaszkodott, hogy mennyire szar, nincs elég embere, meg hogy az asszonynak 10 helyre kell elmennie, hogy a szükséges olajat/csirkét beszerezze (a max mennyiségek miatt) és hogy ez az év és bezár.. mindezt úgy, hogy a kutya nem kérdezte, hogy rohadtul nem érdekelt az élete és depláne ez a panaszáradat egy többszáz milliós siófoki étterem/zimmerferi teraszán volt. Majd biztosan megsajnálom a csórót. 
















A Balatonról mentünk volna vissza a Bp-re, de Alan nagynénje aggódva hívott, hogy ő közvetve ugyan, de találkozott vkivel, aki kovidos lett, úgyhogy ő nem venné a lelkére, ha mi megbetegednénk.. így átvariáltuk a programot, és Siófokról egyből a Mátrába mentünk. Alan unokatesója odaadta a vidéki házát (mi casa es su casa - alapon.. ami ultra jól esett, mert mi nem ilyen rokonokhoz vagyunk hozzászokva) amíg és amikor otthon vagyunk, használjuk nyugodtan. 
Itt elsőre csak 3 napot maradtunk, mert 1. senki nem lett covixos, 2. a fiúknak ezen a vasárnapon volt a Magyar Nagydíjra jegyük 3. a másnapi szülinapomra Bp-re terveztünk programokat.
Belaktuk a házat gyorsan, elővettük a ping-pong asztalt. Aztán az egyik napon felmentünk a Kékestetőre, itt sem volt a két legkisebbünk. Esténként hullócsillagokat néztünk, na meg snapszeroztunk későig. És mivel nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, plusz valamennyire elviselhetőbb volt itt a meleg, meg is beszéltük, hogy az utolsó hetünket szinte végig itt fogjuk eltölteni.
Innen folyt.köv..













3 megjegyzés:

Lazac írta...

Menjen a pichába az a parkolóőr is, komolyan. Az ilyenek miatt tartják elsősorban gusztustalan embernek a magyart, meg a panaszkodós vendéglős miatt. Ki a fenét érdekel az, ha MOST nehezebben megy neki. Eddig kaszált és most mindenkinek kicsit nehezebb. Ez is el fog múlni, mint minden más. A Mátra irtó klassz, én is szeretek oda menni, kár, hogy messze van. :):) De mindig nagy élmény. ♥

Lazac írta...

Jujj, és van végtelen nyakláncod!!! Pont ilyen a közös gyűrűnk, de nagyon klassz, hogy van ilyen nyakláncban is ♥♥♥ Imádommmmmm ♥♥♥

Verus írta...

Ahogy mondod, lesz jobb is, addig meg ki kell bekkelni.. mi is, Te is éltünk ennél szarabbul már, talán a csóró vendéglős is túléli.

A nyakláncot Tomitól kaptam 2 éve karácsonyra, nagyon szeretem én is, azóta is minden nap hordom.