2021. június 28., hétfő

És a szülinapi hétvége -Beni 15

 Megint eltelt egy hét(vége)..

Beni(ke) 15 lett, ami nem is ér, mert nemrég született és különben is már magasabb, mint mi..szóval durván rohan az idő. 

Kari hazajött pénteken, elvittük Benit közösen cserkészkedni este, így amíg várunk rá, még bementünk a tescoba pl gyertyát venni a tortájára. 
És Marci is jött, ő ugyanis a héten elkezdett dolgozni a helyi takeaway-esnél, és akart valamit venni az első fizetéséből.
Ahogy szédelegtünk a tescoban, Kari talált egy kengurulabdát, úgyhogy poénból betette a kosarába, Beninek vicces ajándékként. (Babaként nagyon szerette)
Tomi is pénteken tervezett hazajönni, de a lakótársuknak nagyon durva szénanáthás tünetei vannak, de a gp elküldte azért egy covid tesztre.. persze szombat délutánra kiderült, hogy negatív, így Tomi is haza tudott jönni nyugiban. 
Emiatt szombaton még nélküle ebédeltünk meg (Beni meglepiből meggylevest is kapott, ennek extrán örült), de a szülinapozással már megvártuk.
A közös ajándék egy új, ESP basszusgitár volt, nagyon-nagyon örült neki. De mindenki adott még valami apróságot is.









Volt random jammelés az apjával, majd másnap összeálltak (Kari, Beni, Marci, Tomi, Alan) hogy az A-moll csárdást felvegyék.. szóval nem volt a legcsendesebb a ház, de így szép az élet, ha zajlik. 
Itt éppen csak kipróbálta a gitárt, a többi videó túl nagy, nem tudom idetenni..



A kengurulabda ugyan már kicsi, és nem is tudott vele ugrálni senki, de másnap kimentek a ház elé és azzal röplabdáztak. Közben Eoin is átjött, innen mentek vissza Dublinba Karival közösen.A kerítés volt a háló, a labda a fogantyú miatt önálló életet élt, plusz nagyon könnyű is, így a szél is bele-belekapott, de épp emiatt akkorát játszottak, hogy csak az állította meg a játékot, hogy késő délután ugyan, de egy éles műanyagra ráesett és menthetetlenül kilyukadt. Úgyhogy akkor meg egy kosaras játékot játszottak, amibe már mi is beszálltunk.







A tortája rendhagyó volt, mert francia krémes tortát kért, amit megcsináltam neki, de bebiztosítottam magamat egy B-tervvel, mi-van-ha-nem-sikerül alapon. Klasszik sült túrótortával. Nem lett a legszebb, de nagyon finom lett, (az utolsó szeletekért komoly harc ment.) 



Legközelebb nem tudom, hogy mikor találkozunk megint a nagy gyerekeinkkel, mert mi 22 nap múlva megyünk nyaralni, előtte meg Kariék is és Tomiék is elmennek, talán majd az augusztusi szülinapomon újra össze tudunk jönni. 


2 megjegyzés:

Lazac írta...

Imádom, ahogy ünnepeltek! Mindig nagyon megható, hogy mindenki így készül rá, és az ajándék is tutira el van találva, ez látszik az aktuális ünnepelt arcán ♥♥♥
Nagyon rohan az idő, hallod! Tényleg nemrég még Beni volt a kis maszat, most meg már leeszi a kását a fejetekről.:):)

Verus írta...

😅 Ahogy írod, olyan lakli, mint egy nyurga kölyök vizsla 😁 de nagyon élvezi, hogy ilyen magas lett, szép egyenesen jár emiatt.
Köszi a kedves szavakat, puszi!