2021. június 4., péntek

Elindult a június ..

 A hetünk nagyon fárasztó volt, nem is tudom, hogy miért.. igazából semmi extra nem volt, de valahogy mégis úgy vártuk ezt a hosszú hétvégét, mintha a ezer év nem lettünk volna szabadok.
Alannek sem volt semmi komolyabb tünete az oltástól, az oltás helye fájt neki, és ő sem tudott azon az oldalon aludni 2 napig, csakúgy, mint én.
De közben bringázni el tudott menni, (ugye országúti bringáról beszélek, itt a karnak is nagy szerepe van, azon támaszkodik meg)
Nekem a munkahelyen nagy pörgés van, sokkal több hárul ránk. Emberhiány van, ebben benne van az, hogy az egyik ír csaj kilépett pikk-pakk, a másik ír kollegámnak meg nagyon beteg a lánya és alig van bent.
(Mary, idén menne nyugdíjba és 6 éve, már itt dolgoztam, mikor az akkor 32 éves lánya rákos lett.. végig drukkoltuk neki, vele örültünk, mikor jól lett.. de az elmúlt évben egyre rosszabbul lett. Csontáttét. Hétfőn már tudtuk, hogy valami nagyobb baj van, de szerdán és csütörtökön bejött dolgozni, így akkor elmesélte, hogy mi is van tulajdonképpen.. engem annyira felzaklatott, megérintett, hogy ott bőgtem én is.. haldoklik a lánya, aki már a temetési tervét is elmondta a szüleinek, meg hogy mennyire nehéz volt felhívnia a nagymamát, Mary 90 éves anyukáját, hogy elmondja neki ezt.. meg hogy a partnere, aki a postásunk, milyen nagyon maga alatt van, és hogy akartak ők összeházasodni, Holycrossban szeretett volna férjhez menni, de mivel nem volt haja a lányának, meg akarta várni, míg újra kinő..
Ez a történet annyira kikészít mindőnket, hogy napok óta zombi-üzemmódban dolgozunk. )

Úgyhogy most külön jól esett, hogy nem lesz cserkészkedése a Beninek, mert a hosszú hétvége miatt mindenki elmegy valamerre.
Mi nem tervezünk semmit, annyira el vagyunk fáradva, hogy max random megyünk el valahová.
Amúgy jó pont a kormánynak, hogy a belföldi nyaralást úgy támogatják, hogy az összes, belépődíjas örökségvédelmi hely idén évvégéig ingyenes lett. 
Majd mazsolázunk belőle a nyáron. 

Ami jó hír lett a héten, hogy a €150 utazási kreditünket jövő évvégig levásárolhatjuk az Irish Ferriesnél.
Mert, mikor januárban lefoglaltuk a kompjegyet, ezzel a €150-val, akkor még hittük, hogy ilyenkorra vígan be leszünk oltva, mehetünk is nyaralni külföldre. Majd mikor lemondtk, akkor a kredit érvényességi idejéhez az idén dec 31. volt írva..az ugye akkor bukó lett volna, mert mi komppal max egyszer megyünk el innen, a nyaraláskor.

Szóval jöhet a hosszú hétvége, de jó lenne sokáig aludni mondjuk holnap. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ó ez borzasztó, amiről írtál. :( Az embernek, aki szülő (nagyszülő) nem lehet ennél rosszabb hír, hogy a gyermeke halálos beteg. :/ Elhiszem, hogy megviselt lelkileg, engem is megérintett, így ismeretlenül is. :/
És ebben az esetben nem is lehet semmi vigasztalót mondani neki, nekik. :(

Verus írta...

Nem, sajnos.