2021. június 20., vasárnap

Apák napi hétvége

Kari és Tomi most nem jöttek haza, a héten lesz Beni 15 éves, így a jövő hétvégére  mindenképp hazajönnek. (plusz meghosszabbítjuk a hétvégét, Tomi is 28.-án hétfőn kapja a GP-től a második oltást, Alannek is akkor jár a második, úgyhogy kivettem azt a napot szabadnapnak) Ők majd akkor ölelgetik meg az apjukat.

Mi ugye EB lázban vagyunk, nézzük a meccseket, szurkolunk és örülünk a magyar fiúknak, emiatt úgy terveztük meg a tegnapunkat, hogy itthon legyünk a magyar-francia meccsre. A hétvégén apák napja van, így igyekszünk Alannek kedveskedni egész hétvégén. Elvégre ő a legjobb apa a világon. 
Alan régi vágya, hogy együtt bringázzon a család, így azt találtuk ki, hogy kipróbáljuk a Suir folyó melletti blueway-t. Felpakoltuk az öt bringát, összeszedtük a fiúkat, és irány Clonmel, ott letettük a kocsit és bár nem tudtunk végig menni, mert az utolsó szakaszt felújítják, így oda-vissza összesen 30 km-t tekertünk. 
Maga a blueway az azért blue, mert a tényleges túraszakasz az vmi 60km, és ebből a nagy része az kajak/kenu/SUP ra van tervezve, azaz a folyó maga. Ez a bringás része kb 25 km, most 15 volt járható. 
Nagyon szép, békés, kicsit keskeny, emiatt voltak neccesebb szituk, de minden jó volt, az idő is szép, bringázós volt.
Annyira tetszett mindenkinek, hogy mindenképp jövünk ide még a nyáron.























A délutáni meccs minden várakozást felülmúlt, nagyon élveztük. Fiola gólja micsoda nagyszerű volt.. 



 Ma a fiúk fognak hamburgert sütögetni, remélhetőleg a kertben, de még előtte ki kell mennünk Kilkennybe, van valami fontos, apák napi dolgunk ott. 
Én bevállaltam a sütit mára, Alan nagy kedvence a red velvet.. eddig sosem csináltam, és ami receptet használtam, azt azért variáltam, mert annyira amerikai, annyira cukros-ragacsosnak tűnt, hogy jaj.. így lett egy ilyen süti, a krém az Philadelphia-buttercream mix, a díszeper meg már saját, végrevégre itt az eperszezon a kiskertemben. 🥳


1 megjegyzés:

Lazac írta...

A torta nagyon jól néz ki. A kiránduló utatok is klassz lehetett. :) Az fb-n láttam a képeket, gondolkoztam is, hogy tudtatok menni öten 4 bringával? Most már látom.:):)