2021. június 14., hétfő

Lomantikus hétvége, rendhagyó módon

 Csütörtökig úgy terveztük, hogy szépen elindítjuk az EB nézős hétvégénket. Kis kerti sütögetéssel, sörözgetéssel.. meg hát vasárnap dolgoznom kellett, így tényleg egy laza hétvégére készültünk.
Csakhogy ránk telefonált Kari, hogy ha akarják a fiúk, akkor most hétvégén mehetnének hozzá. Szó volt arról, hogy nyáron majd felmehetnének a fiúk, de a tervek nem mindig valósulnak meg.
Úgyhogy lecsaptunk a lehetőségre, és az oltásom után bepakoltuk a srácokat és irány Dublin. Hazafelére megvettük a vonatjegyet nekik még csütörtök este, mert mivel nem full kapacitással mennek, így tutira akartunk menni. 
A szombatunkat úgy terveztük, hogy amihez kedvünk lesz, azt csináljuk. 😝
Úgyhogy reggeli kávézás közben a corki nyaralásunkról beszélgettünk, hogy kéne egy mountain bike-ot beszerezni még a fiúknak, mert ami van, az annyira vacak, hogy kár lenne pénzt költeni rá.. nézegeti Alan a használt bringákat, de vagy ugyanolyan retek, mint ami nekünk van, vagy pedig elszállt áruk van..
És a halfordsban csak az ezer eurósok vannak raktáron. De ahogy beszélgetünk, ránéztünk megint a halfordsra, és minő meglepetés, de volt raktáron nekik olcsó mountain bike.. gyorsan befoglaltuk, el is szaladtunk érte. Nem kértünk szerelést, mert amiatt kb 2 hét múlva vehettük volna át a bicajt, Alan összerakta itthon fél óra alatt. 
Kitaláltuk, hogy délutántól off napot tartunk, ami annyit tesz, hogy nincs diéta, meg számolgatás.. úgyhogy a mekiben ebédeltünk Cashelben, majd azt terveztük, hogy kimegyünk Fethard-ba.. amellett már jó párszor elmentünk és olyan történelmi kisvárosnak tűnt a hatalmas nagy városfalával.
Nos, egy kihalt város, egy hatalmas városfallal.. kb ennyi.















Innen átmentünk Kilkennybe, a kedvenc fagyizómba mentünk először, és mivel nagyon sokáig álltunk sorba, már csak sétálgattunk, a kastélyba nem mentünk be, mert bezárt.
Igazi nyár fíling volt, meleg, fülledt délután, az utca tele volt emberekkel, utcazenészekkel, és mivel csak teraszon lehet enni/inni, minden terasz tele volt boldogan söröző emberekkel. 








Az esti meccsre pizzát rendeltünk, de a meccs felénél már olyan hidegrázásom volt, mint akinek iszonyat magas láza van. De láztalan voltam. Mmint a lázmérő szerint.
Fel is mentem az agyba, fogat már úgy mostam, hogy kocogtak a fogaim, annyira rázott a hideg. Közben itt meg nyári hőség lett, a lakásban is jó 24 fok van, aludni alig lehet a meleg szobában. 
Ezután a forróság öntött el, úgy éreztem, mintha lángolna a testem, kb mint amikor 40 fokos láza van az embernek. Majd jött a hideg veríték.. mindez lezajlott kb másfél óra alatt, lázat nem mutatott a hőmérő. Ezután aludtam egy nagyot és azóta kutyabajom. 

Közben meg tök fura (és egyben jó is) volt, hogy most úgy voltunk kettesben, hogy nem mi mentünk el valahova. Larsie nagyon nehezen élte meg ezt a csendes házat, folyton a se**nkben volt, még éjszaka is bejött a hálónkba, amit soha ezelőtt nem csinált. 

A srácoknak nagyon jól sikerült a hétvégéjük, Karinak nagyon hálásak vagyunk, mert mindannyiuknak nagy élmény volt.
A 2 napba annyi mindent beletett nekik, hogy leírni sem tudom. Szombaton kimentek Braybe, ott nagyon jól érezték magukat. Onnan kaptam fotókat, teszek is ide..










6 megjegyzés:

Lazac írta...

Annyira szépek és jól sikerültek a gyerekeitek, hogy egészen el vagyok érzékenyülve! ♥♥♥♥
Milyen buli lehetett így egyedül nekik a nagyvárosban! :)
Ahol ti voltatok azok is csuda klassz helyek, mindig imádom nézni az ilyen képeket! ♥ Szerintem én előző életemben vagy ír voltam, vagy skót. :) Mert ez a 2 hely tud lázba hozni. :):):) Ja meg Norvégia:):) Na akkor lehet viking voltam, aki behajózott mind a két országba :D:D:D:D
Tegnap pont azt olvastam, hogy aki átesett a víruson, annak az első oltás után rosszabb, a másodikat könnyebben vészeli át. Aki meg nem volt vírusos előtte, annak a második hozza ki az erősebb reakciót. Majd ha megkapom a másodikat akkor megbeszéljük megint. :) Örülök, hogy túl vagy rajta és ennyivel megúsztad, a szervezet mutatja, hogy dolgozik a cucc, úgyhogy hurrá. Menjetek még kirándulni, hogy gyönyörködhessek:):) :*

Verus írta...

Köszi Lazac!
Ó, Beni nagyon élvezte az egészet! Neki ez volt az első olyan élménye, hogy nála idősebbekkel, de szülők nélkül lógott egy egész hétvégén.. és Kari lakótársai is jó fejek, velük is jól érezte magát.
Akkor hasonlelkek vagyunk, imádom én is Norvégiát és a skót Felföldet (oda még el kéne majd menni, de majd egyszer..)
Megyünk, ez a terv, ez az év is arról szól nekünk, hogy itt kirándulgatunk.

Lazac írta...

Mindig is tudtam, hogy van bennünk közös. :):) ♥♥♥

kisrumpf írta...

Szia, csak röviden, fiad ellopott biciklije kapcsán... Tudom, hogy long shot stb, de a városunk Facebookján ezt a bejegyzést találtam, a Gardai-nál őrzött talált/lopott biciklikről, ugyan Wicklow, de hátha közte van az övé is:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=1277809749087347&set=a.1877843065750676

Verus írta...

Nagyon szépen köszönöm! Átnéztem a bringákat, de nincs közte Karié. De akkor majd ezt és az ehhez hasonló oldalakat is át-átnézzük.

kisrumpf írta...

Remélem, megtaláljátok! (Örülök, hogy Brayben jól érezték magukat.)