2021. április 30., péntek

Ennyi volt

 ..az április.
Ez a hetünk megint elrohant, tegnap Limerickben volt orvosi dolgunk, így meglátogattuk Tomit. Persze ő még dolgozott, így a kertben ittunk egy kávét, odaadtuk a leveleit, amik idejöttek, engem meg meglepett: kaptam egy hatalmas csokor virágot, meg Raffaellot és egy Dingle gint Anyák-napjára. Ő ugye nem jöhet  haza (városból kifelé ellenőrző pontok vannak, de nekünk volt papírunk, hogy mit mászkálunk más megyében) 
Jól van a gyerek, reméljük, hogy minél előbb be is oltják már.  
A kertjükben ilyen szépek már az orgonák, az enyém még sehol sincs, Tomi szerint azért, mert gondozom, ők konkrétan le se bagózzák a bokraikat.
Estefelé értünk csak haza, Larsie teljesen odavolt az örömtől, hogy nem hagytuk el. (Hozzászokott, hogy folyamatosan itthon vagyunk másfél éve)






Kaptunk értesítést, hogy Beni csinálhatja a TY-t jövőre, de az eddigi €500-n túl még €70- t kell majd könyvekre is költeni. Hm. Ha meg bármilyen tábor/program elmaradna, majd tanév végén visszaadják a pénzt.
Jancsi is leadta a választását, hogy mi legyen a specializációja.. a mikrobiológia az első, a biokémia a második.. és 14 terület van, ezeket kellett besorszámoznia.. reméli, hogy az első 4-5-ből kap valamit, mert pl zoologiát vagy human genetics-et nem akarna csinálni.. 

Jönnek a jól hangzó hírek, hogy nyit az ország, május 10-től mehetünk, amerre látunk.. juhéj. Ennek tényleg nagyon örülök. Minden nagyon szép meg jó, igaz, az ország felnőtt lakosságának a 75%-a még nincs beoltva.. és bízzunk benne, hogy ez nem csak nekem/nekünk egyértelmű. Amit a munkahelyemen látok, tapasztalok az elkeserít, remélem, hogy másutt azért bírnak magukkal majd az emberek. (Jellemző, hogy a covid-nemhívő ismerősünk ráírt Alanre, hogy akkor rendelne lámpát és nagyon szívesen átjönnének érte plusz akkor már vendégségbe is.. mondtam, hogy most kell akkor komolyan kiállnunk, mert inkább húzzák ránk, hogy “félelemben élünk” meg “koronarotty”- ok vagyunk, de köszi, tökre nem szeretnénk most megbetegedni. Kb rohadtul nem érdekel, hogy majd mit szólnak hozzá, hogy csak odakint, vmi parkban vagy mittomén hol találkozhatunk csak, ide tuti nem jön senki vendégségbe, de pláne, olyan, aki semmilyen szabályt nem tart be. )
Jövő héttől regisztrálhatnak az 50-59 év közöttiek, a mi korosztályunk majd ezután jön csak. 

Most hosszú hétvége jön, nem lesz olyan szépnek ígérkező, mint a múlt heti, sajnos. Terv nincs, majd meglátjuk, hogy mit csinálunk.


1 megjegyzés:

Lazac írta...

Igazatok van, én sem szívesen engedek be akárkit magamhoz, pedig már túl estem rajta, de ez nem jelenti azt, hogy valamely mutánssal nem fertőződhetek ismét. Én komolyan nem értem azokat, akik szerint ez nincs! Hát nem látnak a szemüktől? Elég lenne most az Indiából érkező híreket nézni....no comment.
Csodaszépek a virágok, és tényleg még itt sem nyílik így az orgona. :)
Írország ezt adja a szülinapomra, hogy mehettek szabadon? :D:D Milyen rendes tőlük, igazán. :)