2021. április 19., hétfő

Végre

 Ma Tomi, majd Jancsi is beregisztrált a háziorvosnál az oltásra, ők az asztmájuk miatt ún high risk kategóriások, a 7-es csoportban lesznek, jelenleg az 1-4-es csoportot oltják, és a 65-69 év közöttiek (5-6-os csoport) meg a 7-es lesz a következő, talán már májusban meg is kapják az első adagot. Beni túl fiatalka, hiába asztmás, csak 16 év fölött oltanak.
Itt (is) nyögve-nyelősen megy ez az egész, alig van oltóanyag, itt is bejátszik a korrupció, aztán, hogy most mi a fene van az astrával.. Eoint és az osztálytársait, akik patikában vannak gyakorlaton hetekkel ezelőtt már/még beoltották az astrával, azóta leállították, majd újra oltanak vele, de jelenleg csak a 60 felettieket oltják ezzel.
Úgy tűnik, hogy akkor a fiúk a Pfizer/Modernát kapják majd meg. Ennek most nagyon örülünk. 




5 megjegyzés:

Lazac írta...

Nálunk is már be van oltva az egész család, a lányok és a vők is. Brigi kapott oroszt a többiek pfizert. Én még 2 hónapig nem kaphatok, de utána remélem igen. A húgom nem oltatja be sem magát és anyámat sem regisztrálta be, ami miatt igen dühös vagyok rá. Mert az egy dolog, hogy ő ellenzi, de anyám 86 éves...és nem tudom meggyőzni az ellenkezőjéről, hogy nem játszhat Istent egy másik ember életével kapcsolatban.

Verus írta...

Otthon jóval gyorsabban megy az oltás, mint itt.. akit ismerek és akar oltást, az már szinte mind megkapta illetve hamarosan megkapja.
Nálunk, így, hogy a fiúk mostanság be lesznek oltva, lesz összesen 3 azaz három ismerősöm, aki megkapta az oltást. És nem ekkora az ismerősi köröm. :)
Nekünk még jócskán várni kell...

Anyukádról már akartam kérdezni, többször is, de vhogy lejött, hogy ebben a kérdésben a húgod véleménye számít. Sajnálom.

Lazac írta...

Jól tettétek, hogy elmentetek. Most őszintén, ki a fenét tudnátok megfertőzni ( de nem is vagytok betegek!) ilyen nyílt terepen, ilyen távolságra egymástól? Mert OK, hogy bezárják az éttermeket, stadionokat, koncerthelyeket, ott sok ember van egymásra lihegnek. De a plázák meg a bevásárlóközpontok, ahol tényleg sokan megfordulnak, azok pl nyitva lehetnek. Meg dolgozni is eljárhatsz, csak épp az ilyen klassz nyugis és szép helyeket tiltják meg, ahol az ember lelke fel tud töltődni! Éljen Alan biznisze :)

Lazac írta...

Ne nem ide akartam írni ezt. :D:D:D De hát úgyis érted. ♥♥

Verus írta...

Értem hàt 😘💝
Ugyanezt mondjuk mi is.. vagy a klasszikus raod-trip.. beülünk a kocsiba ès körbeautózzuk a Wild Atlantic Way-t.. ülünk magunkban a kocsiban ès csodàljuk a tàjat.. namindegy 😅🤐