2020. október 1., csütörtök

Október

A héten elkezdődött az egyetem Jancsinak is, javarész online, de tegnap be kellett mennie (a dublini megszorítások ebben az esetben nem érvényesek), mert laborgyakorlata volt. 
Idén nem lesz laborpartnere, egyedül kell dolgozniuk, a saját maszk helyett kaptak eldobhatót. Aztán nem hazajött, hanem Karinál aludt, nem volt már vonat este. 
Kari jól van, küldtünk neki islert, adogatja be a pályázatait, szorítunk/szorítsunk neki, hogy kapjon valamit. 
A diplomaátadója ebben a hónapban lenne, de minap értesítették, hogy 2 opció van, online vmikor novemberben (ehhez bérelhet kalapot és köpenyt, amit kipostáznak hozzánk) vagy élőben, egyszer majd. De a Trinity addig, amíg nem volt meg a tényleges átadó, nem ad ki a diplomáról elektronikus verziót.. szóval az onlinet fogja azt hiszem választani, ha kezdeni akar valamit a jövőben. 
Megbeszéltük Alannel, hogy csinálunk itthon neki valami családi bulit, étterembe sem mehetünk, mert egy asztalhoz max 6 ember ülhet. Mmint mehetünk, de az milyen már..
Beninek megvolt az első fizioterápiája: whatsapp-on keresztül. Egyik nap csörög a telefonom, a gyógytornász volt, hogy másnap akkor videó gyógytornát csináljunk, ha az ok. Amúgy nagyon cuki kislány, ma még küldött videókat.
Hannával is beszéltünk, hogy ki tudja mi lesz karácsonykor. Jelenleg az egy heti itt léthez kellene 5 hét szabadság, mert 2 hét karantén itt és 2 hét a németeknél. 
Neki ez a szemeszter full online lesz, bár szerintem a januárban kezdődő is az lesz, nem hinném, hogy javulna a helyzet.

83 nap múlva Karácsony. Durva. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ez a qrva vírus mindennek odabac! :(:(
Most már 2022-re mondják a végleges javulást, hát nem is tudom, addig befonom a szemöldököm, az is biztos. :(
Nektek csak azt tudom kívánni, hogy legyen elég türelmetek és komoly logisztikátok arra, hogy tudjátok a teljes családi életet normálisan megszervezni megélni, ha nem lehet utazni, hozzátok is megszorításokkal tudnak csak jönni a gyerekek stb. Kész őrület! Nekem legalább mindenki helyben van. ♥♥♥

Verus írta...

Köszi, amit tudunk, megteszünk. Az azért beb@na, ha az országban élő gyerekeink se tudnának hazajönni Karácsonyra.. de ahogy most haladunk.. napról-napra egyre szarabb a helyzet. ☹️