2020. október 26., hétfő

Hosszú hétvége

Szerencsére az idő változékony, így nem bizsereg az ember, hogy de elmennék valamerre.. 
Elkezdődött az őszi szünet, Beninek megígértük, hogy csinálunk Halloween-i bulit neki, szerencsére 5-en vagyunk itthon, valamit kitalálunk. Ma már kipróbált egy tökös pitét, nem volt rossz, kissé lágy volt a textúrája, főpróbának jó volt, legközelebb változtatunk a recepten.




Ami tuti, hogy az idióták a telepen már petárdáznak, így Lars felügyelettel megy ki a kertbe, azok után, hogy tavaly annyira megijedt, hogy kikaparta a kerítés alját és elszaladt. 
Pénteken meló után jött a futár, hozott Alannek valamit, amivel ki kellett mennünk a parkba, termékfotózásra. Az idő kellemes, őszies volt, szerintem nagyon jó képeket készítettünk. Majd látjuk.













Beninek volt zoom-cserkész-meetingje, kicsit szomorú voltam, hogy akkor ez sem lesz már a gyerek életeben, mert mire majd megint mehetnek, addigra Beni túlkoros lesz. .. viszont jó, hogy tartják a kapcsolatot legalább. Aileen, a vezető igyekszik összetartani a csapatot.

A hétvégénk karanténozósan telik, mi igyekszünk betartani, amit be kell. Bringázás körbe-körbe, kosarazás/lábtengózás, sütés-főzés, illetve most több olvasás/Netflix, mint tavasszal. Akkor lehetett a kertben lenni, ott szutykolgatni, most csak úgy jó kint lenni, ha mozog az ember. 
A Netflixen amúgy is csomó elmaradásom volt, amiket Alan látott már kardiózás közben (Alienist, After Life) és szerette volna, ha én is megnézem, hogy tudjunk róla dumálni. 






A munkahelyem megint leáll 9 hétre, november 2-től, az még kérdéses, hogy mi mi a retket fogunk csinálni. Talán lesz valami speciális tréning vmelyik fegyveres osztagnak, de ez annyira képlékeny, hogy senki sem tud semmit, illetve senki sem mond semmit.
Max kifestünk vagy mittomén. 
Karinak megítélték a legkisebb összeget ebből a covid-paymentből, ami azért inkorrekt, mert a tavalyi, részmunkaidejét nézték, így a legalacsonyabb rátába esik és nem azt, hogy idén már teljes állásban dolgozott és az a munkahely kellett, hogy bezárjon a megszorítások miatt, ahol a legmagasabb kategóriába került volna. 
Írt fellebbezést, de nem vár sokat. A lényeg, hogy kap valamit, és a lakást/rezsit/kaját ki tudja fizetni. 

A lezárás szerencsére nem befolyásolja az e-könyvekhez jutásomat, most pl Frederic Martel legújabb könyvét akarom megvenni, hogy mindketten elolvassuk.. a katolikus egyházról hasonlóképp gondolkodunk, (egy ír történet is komoly hullámokat vert fel már évekkel ezelőtt: egy katolikus anyaotthonban találtak egy tömegsírt.. mostanra több ezer oldalas dokumentáció van róla, mégis a  Mother and Baby homes törvényjavaslatot  csak megszavazta a parlament illetve ma az elnök alá is írta..a lényeg, hogy az összes dokumentumot zárolják 30 évre. A túlélők csak a saját dolgaikban kaphatnak meg adatokat, de bűnösök, akik köztünk élhetnek a mai napig, büntetlenül megúszhatják. Elképesztő, és ez annyira érzékeny téma, hogy az amúgy esetleg nem-egyetértőek is azonos véleményen vannak: derüljön ki az igazság. )
Amúgy Karácsonyra tervezek fizikális könyvet venni, Magyarországról, Marci jövőre érettségizik magyarból is, hadd gyakoroljon. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Mindig jól megszervezitek az életet, még ezt a karantén dolgot is jól nyomjátok. ♥♥
A hallowínes képeitek is szuperek.:):) Kitartás, ehhez az egészhez, ha mindenki úgy viselkedne mint ti, akkor jóval kevesebb fertőzött lenne. ♥♥♥

Verus írta...

Köszi Lazac, igyekszünk kitartani, még 5 hét illetve 4.5 hét.. remélem, hogy a Karácsony teljes lesz.
Annyi könyvet kiolvastam idén, hogy akár büszke is lehetnék magamra. Volt időm. 😅😂😎