2020. október 12., hétfő

Lezárás előtt

 Pedzegetik, lóg a levegőben, hogy újra lezárják az országot, de az én conteóm az, hogy addig nem teszik meg, míg 1. be nem jelentik a jövő évi költségvetést, sok sz@rt kell, hogy le toljanak a torkunkon. 2. a küszködő vállalkozások inkább küldjék el a munkavállalókat, legyenek munkanélküliek, minthogy a lezárás miatt újra csomóan az ún Covid-paymentet kapják. A különbség -kormány szinten- jelentős, mert a míg munkakeresői támogatás maximuma €203, addig a covid-PUP maximuma €300. Pl ismerős egy hotelben szakács: a hotel működik, de csak a megyéből fogadhat vendégeket, a konyha csak take away-ben működik, ergo nem kell annyi pincér/szobalány.. a srác azt mondja, hogy lehet, hogy hamarosan bezárnak, őt pedig elküldik, hiszen nem a lezárás miatt zártak be, hanem csak, mert nem úgy megy a business. 
Közben meg a számok igenis azt generálják, hogy szigorítani kell, mert itt minden volt ebben a 7 hónapban, csak az nem, hogy jobban felkészüljön az ország Pl az ICU ágyak kb ugyanannyi, mint egy éve. Európában nálunk a legsz*rabb szám, konkrétan a 300 darabot sem éri el az intenzív ágyak száma. Jelenleg pl a helyi, Midland régióban 2 azaz kettő darab üres ágy van, több, mint 800000 emberre. Napi 800-900-1000 új eset, csak a köztársaságban, (az Északíreknél ugyanennyi) miközben 5 millió körül van a lakosság. 
A suliban ma lett meg az első pozitív eset, de senki sem close contact, (??) így mehet mindenki ugyanúgy tovább. 
Fene tudja, mi lesz. 
Mi maradunk a lassan már megszokott kirándulás/bringázás/biliárdozásnál, mint időtöltés.
A bringám nagyon szuper, minap annyira szép délután volt, hogy elmentünk munka után egy 11 km-es körre. A strava szerint igenis fejlődök, az átlag sebességem ezen a körön most már 20 km/h felett van, a lockdown kezdetekor 16.8 km/h óra volt. 
Megdöntöttem a saját gyorsasági rekordomat is, persze hegyről lefelé, de akkoris.. jó érzés nagyon. 





A biliárdozás a másik, amivel tök sokat foglalkozunk. Tulajdonképpen minden este/délután lenyomunk egy 2-3-4 körös partit Alannel, és határozottan érzem magamon a fejlődést, mert eleinte mindig veszítettem, most pedig már simán van olyan, hogy akár mindhárom meccset én nyerem meg. 
Szeretem ezeket az esti partikat, mert beteszünk valami jó kis zenét, újra felfedezünk rég nem hallgatott előadókat (pl most Cserhátit hallgattunk és egy tök ismeretlen dalt találtunk a Spotify-on, ami a Charlieval énekelt, angolul.. ) közben játszunk, beszélgetünk, esetleg iszunk egy gin-tonikot. Vagy kettőt. 
Szóval ilyen a mindennapi anti-szoc életünk.

Benit megleptük, rendeltem neki Halloween-ra egy Money Heist-os jelmezt, mert ugyan azt is elkezdték a politikusok, hogy a trick or treet-et hanyagolni kéne, mert hát jaj.. én meg úgy gondolom, hogy ha iskolába menni biztonságos, akkor az utcán jönni-menni maszkban/jelmezben sem veszélyesebb.




Karinak meg rendeltem egy ultracuki bögrét Karácsonyra, remélem, hogy tényleg szép lesz. 





3 megjegyzés:

Lazac írta...

Nagyon jól csináljátok az elejétől kezdve! Még jó, hogy ennyien vagyok, mert ez is számít, hidd el. ♥♥ Én még biliárdozni sem tudnék, nincs kivel, meg ugye mivel sincs :D:D:D:D Bringázni sincs kedvem egyedül messzire menni, mert mi van, ha behal a bringa alattam, tolom hazáig? :D:D Így csak itt a városban nyomom a köröket, néha többet, néha kevesebbet. Meg otthon ülök a Netflixel kettesben :D:D:D De nem panaszkodom...igen nálunk nincs igazán semmiféle olyan korlát, mint ami tavasszal volt. Lehet jönni-menni, szórakozóhelyek 11-ig nyitva, nincs take away csak utána stb...És már megvan a dátum, mikor szabadulunk :D:D:D

Verus írta...

Hú, jövő júliusban? Vagy mikor? 😜😅
Tök jó, hogy nem vagyunk egyedül, azért az nem lehet könnyű. Itt a kocsmák márciustól zárva voltak szeptember közepéig, a szórakozóhelyek március óta nem nyitottak ki, emiatt nagyon sok az illegális party, házibulik..ahol minden van, csak social distancing nem. 🤐

Lazac írta...

Aszonta a mi atyánk, hogy a jövő nyárig kell kibírni.:):)