2020. november 1., vasárnap

Évfordulós-halloweeni hétvége

A fiúknak őszi szünet van, de én most nem vettem ki szabadságot, csak egy szabadnapot, a házassági évfordulónk napjára. Így is csak 3 napot dolgoztam a héten. 
A terv az volt, hogy nem főzünk, hanem rendelünk pizzát estére. Illetve kitaláltam, hogy csinálok oroszkrémtortát, az volt az egyik tortánk az esküvőn. Csütörtök délután előkészítettem mindent, pénteken reggel csak megkentem, díszítettem.
Közben Kari ránk írt, hogy hazajönne pár napra, szóval ő is befutott csütörtök este.
A kis cuki gyerekeink megleptek péntek reggel minket, (Tomi küldött Jancsinak a héten egy csomagot, ő volt a fő beszerző, Kari vett hozzá egy üveg Dingle gint, az egyik kedvenc ír ginünket) egy nagy doboz finomsággal. 




Az időjárás aránylag enyhe volt az elmúlt napokban, úgyhogy ki-kiülünk a ház elé (mamuskásan) egy kávéra, de a hétvégére csak megérkezett egy újabb vihar, szombat hajnalban alig aludtam, annyira fújt a szél és szakadt az eső.
(Érdekesség: különböző dolgok együttállásának köszönhetően kb 15 m-s hullám érte el Sligo partját és egy őrült bátor szörfös meg is lovagolta.. durva.. ) 





Szombaton Halloween volt, a srácok már csütörtökön, pénteken kifaragták a tököket, itt Marci újabb meglepetést okozott nekünk.. mert persze az ember gyereke szép-okos-ügyes-ultratehetséges-sorolhatnám, de mikor mondta, hogy akkor egy BreakingBad-es Walter White-ot akar kifaragni, akkor mi sem gondoltuk, hogy ennyire jól fog sikerülni. 






Benivel csináltattam 10 kis édesség csomagot, ha esetleg lennének trick-or-treat-ezők.. merthogy ment a tv-ben, rádióban, hogy ne menjenek a gyerekek sehova, ne mixelődjenek a háztartások, de álmomban nem gondoltam volna, hogy tényleg nem jön senki. 
A mi gyerekeink már túl öregek, amúgy sem mentek volna, Marci bement a késő délután a tök sötét és kihalt parkba egy azaz egy darab haverjával. 
Viszont Beni imádja a Halloweent és az ő tervük az lett volna pár hete, hogy együtt lógnak a barátokkal maszkban/jelmezben. Na, ebből nem lett semmi, így vigasztalásképp mondtuk, hogy tartunk neki egy házi-házibulit, beöltözünk, az apja csinál neki - a már-már klasszikusnak mondható halloweeni- szemgolyó-sütit, eszünk junkot, meg iszunk vérlöttyöt.. (fanta vadmálna 😅) zene, billiárd és egy közös esti horrorfilm nézés. (Én nem nézek horrort, úgyhogy ez nagy dolog volt most tőlem 😂)  Larsiet ki kellett kísérni wc-ni, mert nagyon petárdáztak/tűzijátékoztak és mivel majdnem telihold van már, igazán stílusos volt az éjszakai kertünk..








Mai program: lazulás, rom-eltakarítással egybe kötve. 😂😂

4 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

:D Szuper bulinak néz ki! A tökök meg egyszerűen remekművek! További sok boldog házassági évfordulót!

Lazac írta...

Nagyon boldog évfordulót kívánok Nektek! ♥♥
A jelmezek isteniek, de hallod az a fej!!!! elképesztő a tökből!
Én sem nézek horrort és nem hiszem, hogy ennyire önfeláldozó lennék valaha is :D:D:D
A torta klasszikusan szép, nagyon ügyes vagy! :*
A kertetek meg a teliholddal valóban hátborzongató háttér. :)

Verus írta...

Nagyon szépen köszönjük!

Verus írta...

Köszönjük Neked is! Mindent is. 😘
A horror állítólag toplistás (Sinister) jó volt, jó volt, de.. akkor már inkább egy pszicho-thriller.