2020. május 1., péntek

Új hónap, új tervek..

Ja, nem.. a terv továbbra is az, hogy ne fertőződjünk meg, egyáltalán. 
Ma estefelé jelentik be, hogy merre-hány óra.. 5 hét lezárás után, vajon lesz-e enyhítés? 
Akárhogyan is lesz, mi maradunk a terveinknél, és igyekszünk nem menni sehova, ahová nem muszáj. Ami jó lenne, az az, ha a távolabb élő családtagokat engednék találkozni, hiányoznak Tomiék, nagyon. Március közepe óta nem találkoztunk. Az sem lenne rossz, ha nem 2 km-re engednék az embereket el, mehetnénk olyan helyre kirándulni pl. ahová a kutya sem jár, de messzebb van innen, mint 2 km. 
A r-i ismerőseinktől hallottunk már egy-két elképesztő hírt, de ma konkrétan a tv/újságok is azzal foglalkoztak, hogy az ottani húsüzemben a 400 dolgozóból 120-an tuti koronások, és a gyár tulaj nem engedi a távolságtartást, sem pedig az öltözők/mellékhelységek szellősebbé tételét.. az meg csak hab a tortán, h pár beteg be sem tartja a karantént, simán kint flangál a városban, shoppingol. Szóval tuti elkerüljük azt a várost egy ideig, annyi csak a bökkenő, hogy a háziorvosunk ott van. A receptekért szerencsére nem kell elmenni, a patikus kiadhatja a rendszeresen szedett gyógyszereket.

Karinak ma kezdődtek a vizsgái, 6 órás mindegyik, ma déltől este 6-ig igyekeztünk néma kussban létezni. Egy-egy vizsga 4 esszéből áll, 1500 szóhatárral. Túl van az elsőn, azt mondta, hogy kevés volt a 6 óra.. mi fél időben belöktünk neki egy kávét, szendvicset, a kv-t egy kortyra felhajtotta, a szendvicsből meg annyit tudott enni, amíg feltöltötte az esszét. És ez volt a könnyű a 3 vizsgából.

Jancsi pedig ma fejezte be a college első évét, leadta az utolsó beadandóját, (matek).. elröppent ez az egy év.

Beninek május 25-től lesznek az évvégi tesztek, de nem az lesz az évvégi eredménye, kaptunk emailt, hogy ez csak a 40% lesz, nézik az online munkáit, és a novemberi teszteket is. 

Marcinak ez a TY év, csak projektjei vannak.

Közben megnéztük a Taoiseach bejelentését.. marad minden így még 2 hétig. A 2 km-t kitolták 5 km-re. Várható volt, még mindig túl sokan vannak az intenzíven, kevés a szabad ágy. 
Szeptemberig nem lesz suli. 
5 lépcsőben tervezik újraindítani az országot, mindegyik szakasz 3 hetes lesz, ha menetközben rosszabodnak a számok, vissza egy lépcsőt, ha azonban minden jól megy, akkor az utolsó szakaszt aug 10-re teszik.. 
A mai napi adatok szerint már 1265 meghaltak és 20833 a betegek száma. 

A munkahelyemen beszéltük a kollegákkal, hogy a júniusi Bank Holiday-ig tuti sok minden nem fog változni, maradunk ugyanígy, egyik héten 3 napot dolgozok, másikon meg 2-őt. Ez meg majd kiderül a jövő héten, mert így, emiatt a beosztás miatt most 5 napig itthon leszek, lévén a hétfő munkaszüneti nap.. juhuú, tiszta holiday. 


2 megjegyzés:

Lazac írta...

Itt is enyhítenek, de felőlem csinálják, én nem változtatok egyelőre semmin. Majd meglátom milyen számok jönnek...szerintem nem kellene ezt még elkapkodni, semmin nem vagyunk túl.
Karinak egy kalappal, biztosan mindent megcsinál, ügyes lány. :) ♥
A fiúknak is minden jót és persze Nektek is. Hannáék is jól vannak?
Éljen a laza munkahét. :):)

Verus írta...

Itt még nincs enyhítés, újabb 2 hétig marad ez, ami eddig is.
Koszi a srácok nevében, szerintem is ügyes lesz Kari 💝👌
Hannusek jol vannak, Damien home office-ol, neki meg meg nem nyitott ki a munkahelye, papír munkákat csinálnak, otthon.
Hja, nem mondom, elbírnám ezt a munkatempót 😂😜