2020. április 25., szombat

Pool asztal meg staycation

Ahogy írtam korábban, Alan nagyon vágyott már egy pool asztalra. 
Mi anno éveken át rengeteg estét töltöttünk el a barátokkal a Contact-ban, illetve  Alan az Atlantisban is járt sokszor, meg az Aranygolyóba: a kamasz/fiatal felnőtt életünk fő szórakozása volt, jóhogy szép emlékek társulnak a biliárdhoz. 
És ha már beszorulunk a lakásba (ki tudja épp miért..karantén, szar idő..) akkor milyen tök jó lesz ezzel (is) elütni az időt.
Alan talált egy Leitrim-i céget, akik forgalmaznak új asztalokat és fel is újítanak régieket, garanciával. Új asztal szóba sem jöhetett, annyit azért nem akart Alan rákölteni, de volt épp nekik egy használt versenyasztaluk, amit felújítottak. Ezt megrendeltük, a megbeszélt időben nem sikerült ideérniük, merthát.. mindegy. Péntekre áttettük, -mi a szobát full előkészítettük, kitakarítottunk, kifestettünk-  este volt, mire ideértek, és követve az előírtakat, be sem tették a szállítók a lábukat a lakásba, körbe be tudták vinni az asztalt a szobába, rajtam kívül senki semmi kontakt, mi is csak messziről megbeszéltük, hogy mi a helyzet. 
Majd miután elmentek, Alan meg én beöltöztünk és totál lefertőtlenítettük az egész szobát, asztalostul, ajtóstul.. csak azután engedtük be a gyerekeket.
Azóta folyamatosan megy a játék, Alan pl ma hajnalban nem tudott aludni, és játszott/gyakorolt - szerencsére olyan helyen van az asztal, hogy senki sem ébred fel.








Nyárias idők vannak, ma már 20 fok felett volt a hőmérséklet, (de holnap már jön a hideg Északról, és lehűl a normális ír áprilisira..) úgyhogy nyaraltunk: itthon, természetesen. 
Bográcsoztunk ma, vörösboros marhapörkölt nokedlivel, meg napoztunk ezerrel. Fagyiztunk, megittuk a maradék vörösbort Karival, meg odakint scrabble-öztünk.. 
Ma Alan nyaraló pihenőnapot tartott a bringás körözésben, mivel egész héten isteni idő volt, mindennap ment, -összesen 305 km-t ment hétfő óta- ráfért a semmittevős nyaralós-nap. 😜😂












( Jut eszembe, lassan le kéne mondanunk a komp-foglalást, hogy mielőbb visszakapjuk a pénzünket. )
Azt beszéltük, hogy nekem is venni kéne egy országúti bicajt, mert én is sokat megyek mostanában, (meg Beni is rákapott meg Marci is meg Kari is meg Jancsi is.. ) tök jó lenne együtt menni, ugyanolyan képességű bicajjal.. mert most van Alan országútija meg egy mountain bike.. ami kétszer olyan nehéz, mint az alu-vázas bringa, más áttéttel..nem olyan mókás az együtt tekerés, mert míg az egyik bringával röpködne az ember, addig a másikon a tüdejét is kiköpi a másik, hogy egyáltalán le ne maradjon.. 


3 megjegyzés:

Lazac írta...

De klassz az új asztal! Én nem tudok biliárdozni :):)
Lars ennyire szépen ül a bogrács mellett? A mi kutyánkat meg kell kötni, ha kint eszünk, mert nem bír magával.:)

Verus írta...

Koszi! Hát, ha egyszer vége lesz ennek a vírusos bezárásnak, es eljöttök, akkor majd jól kipróbálod, jó?
Ó, Lars nagyon okos kutya ☺️ Megtanítottam lábat is törölni, ha bejön a házba. Ok, csak az első kettőt tudja, de azt nagyon lelkesen. A ti kutyátok még fiatal, képezhető, okosnak tűnik ő is.

Lazac írta...

Igen a mudi is egy okos fajta :) Azt írta róluk a szakirodalom, hogy a kutyaiskolákba a mudik másodszorra már megértik a parancsot és csinálják is, a többi kutya kb 10x-re.
Foglalkozni kellene vele, de a húgom nem ér rá, én meg keveset vagyok ott ehhez. De azt megérti, hogy "elég volt!" amikor már nagyon rág, rá szoktam így szólni és akkor leáll vele :)