2019. október 7., hétfő

Hannás hétvége

Hétvégén nálunk volt Hanna, aminek nagyon örültünk, tekintve, hogy legutóbb Karácsonykor láttuk....de most elkezdett egy másoddiplomát Galway-ban, szóval gyakrabban fogjuk látni, mert jönnie kell szemináriumokra, workshop-okra, stb.

Szombaton elvittük őt Galway-ba vagy -be....reggel kilenctől ötig tartott  foglalkozás, közben arra gondoltunk, hogy kirándulunk egyet a környéken, de az idő finoman szólva is katasztrófa volt. Folyamatos eső, az autóból alig lehetett kilátni. Pedig Tomi is átjött Limerickből, hogy találkozzunk.

Ettől függetlenül azért néhol megálltunk, és ha épp nem esett az eső, kicsit sétáltunk, de zömmel mekikben, benzinkutakon és kávézókban ütöttük el az időt. Legalább megkóstoltuk a vegetariánus hamburgert is...mit mondjak, elég halovány. Nem rossz, de kevés és drága. Szerintem. Arról nem beszélve, hogy persze vegán burger eleve nincs. Ha valaki vegán, egyen sültkrumplit, punktum.

Amúgy azóta a menü úgy alakult, hogy krumplistészta, majd brokkolikrémleves és máglyarakás....ez utóbbi nagyon jól sikerült, kipróbáltam a csicseriborsó levéből a habot....tök jó, addig amíg nyers, és addig, amíg a sütőből kivéve nem kezd el összecsoffadni :)...de tény, hogy működik.

Aztán a hétvégére előre csináltunk egy nagy adag lasagne-t, majd Hanna kérésére rántott cukkini és gomba volt, rizzsel, hagymakarikával, és almás-zelleres-diós salátával. Minden nagyon jól sikerült, Kari egy csokis sütit is csinált, Hannus meg egy Kaisers smarn nevű édességet, amiről először azt hittük, hogy a jó öreg smarni lesz, de nem...egyfajta palacsintatészta-szerű cucc, almaszósszal...az is finom lett :)

Hannus elment hétfő hajnalban, de pár hét múlva megint jön.

Hogy a vegánsággal hogyan tovább? Számomra kiderült, hogy kivitelezhető teljes mértékben, és tök finom ételeket ehet készíteni. De. Aljas dolognak tartom, hogy 5 percenként lehúzzák anyagilag azt, aki vegánul akar vásárolni/enni. Kihagynak egy összetevőt a cuccból, és mindjárt ötször annyiba kerül. Röhej. Továbbá sajnos a szénhidrátok terén sem jó a kép....mert a krumpli, a rizs, a tészta, a cukor a liszt.....az mind vegán. De közben én úgy gondolom, a testemnek jobbat teszek egy túróval, egy darab sajttal, mint mondjuk valami tésztával, vagy bármi olyannal, amiben liszt vagy cukor van. Kísérletnek jó volt, de azt hiszem, visszatérünk a "normál" étkezéshez.






2 megjegyzés:

Lazac írta...

De jó, hogy végre otthon volt Hanna! ♥♥ Jó nézni Benneteket együtt! ♥♥
A kaják is jól hangzanak, jól is néznek ki, és igen, nekem is a vegyes kaja jön be, kevés hús, de kell a fehérje a többiből, tojás, tejtermék stb. :) Mindent ki kell próbálni, hogy az ember dönteni tudjon. :)

Alan írta...

Nahát, bocs a késői válaszért....köszi nagyon aranyos vagy, mi is örülünk annak, hogy látjuk végre nemcsak az évvégén :) Tomi még tartja a vegán étkezést, de mi egyenlőre passzoltuk...de legalább fel tudunk sorakoztatni pár kipróbált vegán ételt, ha jönnek a gyerekek :D:D:D