2013. május 17., péntek

a kerék meg annak a forgása azaz a Világ nálunk mindig kerek :)

Egy hétnyi történés -egy ekkora családban, még az uncsi hétköznapokon is :) egy hosszabb bejegyzést von maga után.. 

- A talent-show után Karit felkérték még egy szereplésre is. :)  Iskolai díjátadón lépett fel :)
- Szombat-vasárnap Tomi újabb versenyen vett részt, a 2 nap alatt 7 érmet szerzett: 3 arany, 3 ezüst, 1 bronz. :D  Holnap Corkba megy versenyezni.
- Közben megérkezett az Eminem jegye is, amit érettségi ajándéknak kapott tőlünk :D OK, még nem érettségizett le, de nem lesz semmi gond, le fog érettségizni. :D
Amúgy egyre határozottabb: ha nem kapja meg azt a pontszámot, amit szeretne, akkor inkább megismétli a 6.-ot, mert nem akar NEM oda menni, ahova nagyon szeretne. (az itteni rendszerben mindenféle következmények nélkül megteheti, hogy ismétel. Annyi van, h 300 euró extra költséget szabnak ki, de ez csak az érettségizőknél van.. ha vki pl. 5.-ben "failed", simán tovább mehet, az igazgató pedig csak tanácsolhatja az osztályismétlést.)
- A talent-show beindította Jancsi és Marci fantáziáját.. gitározni szeretnének nyáron tanulni az apjuktól. :)
Zongorázni tanulnak már egy ideje a Karitól, és a bátyjukat is látták már párszor gitározni, de valahogy most másképp hatottak rájuk a dolgok.
- Marci amúgy az iskolai kórus tagja, és holnap megy énekelni a templomba.
- Beni egyre ügyesebb az úszásnál, kedden kapott egy extra dicséretet is. :D
És eljutottunk oda, hogy egyedül tanul már, csak arra kell figyelni, hogy ne csapja össze az írást.
- Kari hazahozta a "tanulmányi szerződés"-ét a TY-ra.. ezidáig nem volt, úgy tűnik kezdenek bekeményíteni, hogy a gyerekek ne csak laza, semmittevéssel töltsék el azt az egy évet. Ui. simán kitehetik mostmár azokat a programból, akikkel baj van.
- Szerdán újabb fejtágításon vettem részt, Dublinban.. elvileg reggel kilencre kellett volna odaérni, de az egyik busz 4.40-kor indult, azzal meg menjen az, akinek nagyon muszáj LOL, a másik pedig 9 körülre ér fel Dublinba, ami ugye a dugók miatt inkább 9 utánnak felel meg.. így végül kedden délután elmentem Hannushoz, nála aludtam és tőle mentem be a Citybe. Csináltunk egy csajos estét, ráfért egy kis kikapcsolódás, 6 hete a könyvtárban él szinte. Jó sokáig dumcsiztunk, és persze alig aludtunk, de kell az ilyen is. :D
-Tegnap Hannus letette az uccsó vizsgáját is, így az egyetem első évét be is fejezte. Rohan az idő... az eredményeket nyáron valamikor majd megtudja.. 
- Kedden újra levágatta a haját Hannus, általában olyan szalonba jár, ahol tanulók vágnak (persze felügyelet mellett :) , és most kipróbált egy újat, itt már csak egy 10-esért csinálták meg a haját.. mesélte, hogy amíg várt, addig a szalon tulaja megtalálta azzal, hogy lenne-e hajmodell, mert olyan tökéletes arca van és szeretnék őt a "lifestyle" hajviseletre felkérni.. így még egy ilyen mellékkereset is kinéz a Lánynak a nyárra.. :)
- Csütörtökön megtartották a "Senior cycle" díjkiosztóját (ezen énekelt Kari), és Tominak ítélték az Év Science tanulója díjat (kémia-biosz-fizika egyben). Jövő csütörtök Grad Night, és neki azzal be is fejeződik a suli. Az érettségi vizsgái június 4.-ével kezdődnek. 
-Tegnap este pedig végre-végre eljutottunk vacsizni Alannel, és megünnepeltük a fizetésemelésemet, meg az újabb oklevelemet. :D 

Royal Canal - Dublin (mobilos fotó)

Tomi érmei, amiket a múlt hétvégén kapott

Ms Lifestyle :D 

Amúgy rohadt hideg van, elvileg nyár van, ennek a hónapnak illene a legmelegebbnek lennie (és mostmár remélem nem ez lesz az).. reggel 3-4 fok, napközben 10-12.. szél, eső, vihar, jég, hideg-hideg-hideg.. Tudom, mindeközben bezzeg Magyarországon... 


1 megjegyzés:

verbena írta...

Ági: :) jogos. :D

Zsani, köszi neked is a kedves sorokat. :D
Lassan el, bizony...bár ma is már mintha melegebb lenne kicsit, és holnapra is jobb időt jósolnak.