2013. április 1., hétfő

Húsvét 2013

Régen nem írtam a családi blogba, ez itt elsősorban ugye Verbéna területe :) Sajnos a laptopjának a tápegysége megadta magát, így amíg nem pótoljuk, most gyorsan postolok én helyette :D

Húsvét. Végre együtt volt a család. Verbéna is szabadságon volt, a srácoknak is szünet, és habként a tortára Hannus is hazajött egy hosszú hétvégére. A magyar boltból beszerzett büdös sonka sem tudta elrontani a hangulatot :) Annyi finomságot gyártottak a lányok, hogy azt hiszem megint egy csomó megy a fagyasztóba :) Amíg Verbénával elrohantunk sonkapótlásra az utolsó pillanatban, addig Hannus vezetésével a gyerekek legyártották a húsvéti tortát, ami almás-pekándiós-juharszirupos volt, hasonlót sem ettem még sosem. Olyasmi a krémje, mint az Esterházy-szelet dióskrémje, csak sokkal könnyebb és valahogy selymesebb is lett. Ezen kívül volt még a "szokásos" ünnepi ételeken kívül többféle pogácsa, zserbó, saláták, szóval bőség-jóság :)

De nemcsak a kulináris élvezetek emelték az ünnep fényét. Volt  éjszákaba nyúló dumaparti, volt kártyaparti, volt közös mozizás, úgyhogy azt hiszem elmondhatom, nagyszerűen sikerült ez a Húsvét. 
Van egy vissza- visszatérő képzetem a jövőről. Persze tudom, általában az élet rácáfol az álmokra, de akkor is....szóval van egy olyan képzetem a jövőnkről, hogy a jelentősebb ünnepeken összejön az egész nagy család majd, sok gyerekkel, unokával, satöbbi. és majd milyen nagyszerű lesz a hangulat, meg majd milyen jó lesz, hogy annyi ember együtt van, és mindenki a mi családunk része. Nos, ebből egy kis ízelítő volt ez a hétvége. Nyilván ez jóval odébb lesz majd, hiszen most még csak Hannus repült ki, és ő sem teljesen....de adott valami kis hangulatot, ami errefelé mutat. És ez nekem tetszik :):)

Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy azért jó a mi életünk, mert nemcsak az ünnepnapokon vagyunk képesek megtalálni az örömöt, hanem a hétköznapokban is. Azt hiszem ha a hétköznapok fáradt munkával, monoton robottal, nyűggel, gonddal és problémákkal telnének el, akkor az ünnepek is mások lennének. Nagyon fontos az életben, hogy a hétköznapokban is megtaláljuk a jót. Ebben mi jók vagyunk.

Minden erre járónak nagyon Boldog Húsvétot, békés ünnepet kívánunk. A kislányoknak sok locsolót, a kisfiúknak meg sok piros tojást :):)









2 megjegyzés:

Márta írta...

Nagyon jól el tudtalak képzelni benneteket a húsvétvárás hangulatában! Az a nyuszis torta! A jövőről szóló merengésed is megérintett!
<3 Márti

Alan Z. Why írta...

:) Köszi Márti:)