2013. április 22., hétfő

és mindeközben..

.. az Élet tényleg zajlik.

A nagyfiúnk ma kezdte az érettségit, a német szóbelivel. 5.-ként kerül sor rá.
A tavaszi szünetben a tanárnője lehozatta (10 euro/kopf) azt az embert, aki megírta a német tankönyveket, aki ezen a területen a megacsúcs, szóval ez a fickó csinált velük egy próba-szóbelit, és ő 89%-ot adott Tominak.

Hannusunk pedig holnapután 20 éves lesz. 
A tortázós-fülhúzós ünneplést a vizsgái utánra kérte, ajándékot pedig úgy kap, hogy megmondta mit szeretne, és azt megvettük neki. 

Az időjárásról is szót ejtek, csak hogy meglegyen a memoárban. 
A múlt héten orkán volt, majd' 2 napon át 120 km-es szél fújt. Azóta is elég szeles, és a nap-eső váltogatja egymást, elvileg 13 fok van, a real feeling 8 körül inkább. A hétvégére és jövő hét elejére hajnalban újra mínuszok lesznek.
Úgy döntöttünk, hogy igen is tavasz van, (itt a május már a nyár első hónapja), és nem veszünk fűtőolajat ebben a szezonban. Így a fentiek dacára, lekapcsoltuk a fűtést, és kandallózunk esténként.
Csakhogy.. nem esik olyan nagyon jól itt hagyni a jól bemelegített nappalit és felmenni a kurva hideg egészségesen hűvös hálóba, így a hétvégi csövezések átmentek a mindennapokba is, így pl. ma reggel is itt ébredtünk. LOL

A kissrácokat pedig egyáltalán nem izgatja fel az időjárás: komolyan sokan példát vehetnének róluk, ahogy képesek boldogan ugrálni odakint, akkor is ha épp baromi hideg van, vagy ahogy most is: kb egy órája tűz a nap és még enni is elfelejtenek bejönni.

1 megjegyzés:

verbena írta...

Köszi-köszi. :)
Nem hinném, hogy itt lesz az a klasszikus meleg valaha, egy-egy fellángolás, de alapvetően -és szerencsére- egyáltalán nem az időjárás irányít minket.
Az extra, hogy ebben az óceáni éghajlatban is a pozitívumot lássam, láttassam meg: nincs parlagfű :D LOL
A fiúk csak akkor akarnak meghalni az allergiától, ha Mo-on vagyunk.. allergodil, claritine, szemcsepp.. itt totál felejtős. :)