2011. március 20., vasárnap

dühöngés

"Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem egyébként” - fejtette ki Lázár János.


Ezt komolyan nem hiszem el.
Nem hiszem el, hogy egy ilyen paraszt gyökér képes felbosszantani.


Kérem szépen.. mi odahaza is 6 gyereket neveltünk. Sosem éltünk nagy lábon. Próbáltunk építkezni kockáról-kockára, gyűjteni, de nem ment. Na, nem azért, mert nem vagyunk rá képesek. És nem is azért, mert vannak gyerekeink.
Mikor gyereket vállaltunk, akkor a barátaink jórésze "nem mert", inkább várt és gyűjtött és kapart.. Ma nagyjából mindannyian ugyanott tartunk anyagilag, senkinek sem sikerült milliókat felhalmozni, pedig nem neveltek egy gyereket sem, egyikőjük sem esett ki a munkából..blblbla.. Egyszerűen mi az a generáció vagyunk, akik a békási-kőbányai szoci lakótelepre születtek, akiknek 18-20 éves korában lett a rendszerváltás, és semelyikőnk szülője nem volt jó helyen, hogy kicsípjen jó nagy falatokat a privatizáláskor -viszont ő maga még fiatal ahhoz, hogy jó helyen legyen, és amit megkerestünk, azt elvitte az albérlet, a rezsi..
Nekünk ugyan lett egy házunk a világ végén, ami a mutterrel közös, de a ház 1939-ben épült, és nagyon sok munka van rajta. Amit mi meg tudtunk csinálni a házon, a kertben, megtettük.
Sosem voltunk hitelképesek, merugye a gyerekek, sőt, a szocpolt sem sikerült sosem felvennünk. Micsoda lúzerek, igaz?
És mikor rohadtul elegünk lett mindenből, és totál kilátástalan lett az egész, mindenünket, ami mozdítható volt, pénzzé tettük, és leléptünk..
És nahát... itt ugyanazzal az erővel, energiával képesek vagyunk gyarapodni, látjuk a napfényt is, és csak a mi döntésünk az, hogy inkább béreljünk tovább lakást vagy részletre megvegyük-e. És csak 2 és fél évről beszélek. Nem 15-ről.
Érted? Ugye?
Hogy nem velem-velünk van a baj, nem azért lettünk a Te szemedben semmik vagy senkik, mert nem vagyunk képesek a fejlődésre? Hanem a hely nem alkalmas rá..?!
Basszadmeg.

2 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Közben kiderült, hogy kiragadták a mondatait, de ettől még 1. L.J. nem lett normális vagy elfogadható a szememben, 2. sajnos ha ő nem is (???), sokan mégis PONT ezt gondolják.
Úgyhogy igen, tökéletesen egyetértek a postoddal.

verbena írta...

Igen, én is olvastam, h kiragadott, de tudod, ha lecigányozzák az embert, akkor mindegy, hogy az milyen szövegkörnyezetben hangzik el, vagy menetközben hogyan tompít az előadó rajta.
Szóval nem gondolom másképp ennek ellenére sem, mert Te is tudod, én is tudom, h mennyire sokan így gondolkodnak azok közül, akik vezetik/vezették az országot. :@