(hiba lista:
- a krém kicsit lágy lett
- a tészta is
- emiatt nem sikerült vízszintben tartani, így a közepe púpos lett,
- nem kaptam fondant, és nem volt időm készíteni, így -egy netes oldalon javasolt alternatívaként- a fehér csokival próbálkoztam
- de a kettő dolog (gömbölyű felület és folyékony csoki) eredményeként folyt a máz, amerre csak utat talált, így a szuper mintámnak is annyi volt.)
Így, ezen okokból csak az aránylag kulturált fotókat teszem ide. :))
Hozzávalók: alkohol-konyak-mentes verzió
- 10 db tojásfehérje
- 5 db tojássárgája
- vanília vagy van. cukor
- 2 evőkanál liszt
- 30+10 deka darált dió
- 30 deka vaj
- 3 dl tej
- 30+15 deka cukor
- fondan
- étcsoki
- darált kex (nekem csak mandulám volt, de színre uaz :P ) az oldalára
Tészta:
10 db tojásfehérjét felvertem habbá, hozzáadtam a 30 dkg cukrot apránként, majd a 30 dkg darált diót és 2 kanál lisztet. Sütőpapírból kivágtam 5 egyforma kerek lapot, ezekre rákentem a masszát, majd 200 -210 fokon megsütöttem.
Krém:
Az 5 tojássárgáját a maradék (15 deka) cukorral kikevertem, majd a tejjel felöntöttem, csomómentes elkavarás mellett, sűrűre főztem. Miután kihűlt, 30 dkg vajjal és a maradék 10 dkg darált dióval diós krémet készítettem.
Elkészítés:
A lapokat megkentem krémmel -kivéve a legfelsőt- és az oldalát is. Az oldalára én darált mandulát tettem, de olvastam darált kexet vagy mandulaszeleteket. A tetejére olvasztott fehércsokit tettem (ide hivatalosan a fondan kerül), amit olvasztott étcsokival, csigavonalban díszítettem, és egy késsel meghúztam a jellegzetes Eszterházy torta mintáját.
2 megjegyzés:
Mondd: miért kell a hibalistával kezdeni? ;)) Biztosan nagyon finom volt! Nyamm!
Evvagyok én: az örök elégedetlen-önmagával persze. :/
Az volt, amúgy, és _nagyon_ laktató.. :D
Megjegyzés küldése