2024. augusztus 30., péntek

Nyárvégi hírek

 

Beni is ugyanarra az egyetemre jelentkezett, a Trinity College-ba, mint a tesói. Drama-theatre szakra, és extrém módon izgult mindenki, hogy hogy sikerült az érettségije. Ez ugyebár itt Augusztus végén derül ki, ráadásul Beni még Németországban volt. Szerencsére jól sikerült neki, és pár napon belül az is kiderült, hogy akkor megkapta az ajánlatot, amire beadta a jelentkezését. Úgyhogy boldogság van. Ő is örül, és persze mi is.



Másik nagyobb hír, hogy Marcinak is meglett a teljes jogosítványa, sikeresen levizsgázott.

Megy az idő könyörtelenül. Hihetetlen, de úgy tűnik, mind a hat gyerekünk a Trinity College falain belül kezdte, kezdi a felnőtt életét. Ez Írország legrégebbi egyeteme, 1592 óta létezik, és olyan emberek végeztek itt, mint Oscar Wilde, Jonathan Swift, Samuel Beckett, vagy Erwin Schrödinger. Az egyetem Dublin szívében van, és nagyon impresszív az egész komplexum. Volt szerencsénk eddig négy alkalommal részt venni a diplomaáadó-ünnepségen, valamint utána az állófogadáson. Magunkfajta „mezei” polgárként megilletődve sétáltunk a falak között, néztük az óriási festményeket, meg a hatalmas bronzcsillárokat.

Hát akkor úgy tűnik családi tradíció vált abból, hogy a gyerekeink mind itt tanulnak tovább. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és őszinte örömmel tölt el, hogy meg tudtuk valósítani azt a célunkat, amiért eredetileg elindultunk: hogy szintet lépjenek a gyerekeink a mi életünkhöz képest, és ne legyen nekik annyira rögös az élet útja, mint amilyen nekünk volt.

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Olyan sokszor eszembe jut ez, amikor a sikeres gyerekeitekről olvasok. ♥♥ A legjobb döntés volt! ! ♥♥ Gratulálok Beninek a sikeres felvételihez!

Alan írta...

köszi Lazac! :):)