2023. május 28., vasárnap

Május végén..

 Kedd óta nyárias lett az idő, és bizakodva nézzük az előrejelzéseket, hogy ez aránylag tartós lesz.


Emiatt végre kint kiteregethettem mindent, (Jancsi nem lett beteg hál’Istennek, ‘18-ban Romániában sem kapta el) ezután a megbetegedés után mindent is kimostam, lehipóztam, tegnap a kertben ebédeltünk, meg este ott snapszereztünk, míg 10 körülre már túl hűvös lett. 
A kutyát is megfürdettük, ilyenkor kint kb egy/két óra alatt megszárad. 

A hét híre még, hogy aláírtunk újabb 10 évet a házra. Nagy könnyebbség ez nekünk, pláne a mai Írországban, ahol brutális lakásválság van. A gyerekek meg is jegyezték, hogy akkor Alan 60. szülinapját is itt fogjuk ünnepelni.

A tegnap reggelünk azzal indult, hogy végre megvehettük volna az Eiffel toronyba a jegyeket, hiszen 60 nap múlva ilyenkor már Párizsban leszünk. Csakhogy reggel nyolc órakor belépve az oldalukra, “sajnos” már csak az este fél tízes és az este 10, 11 órás időpontok voltak elérhetőek. Ki is akadtam, hogy elmennek a jó fenébe.. mert a “normális” időben lévő időpontokat vedd meg a tripadvisor-getaticket-fenetudja még hogy melyik oldalon 3szor annyiért.. vagy állj sorba.. a nyár kellős közepén. Jól fel is bosszantottam magamat, úgyhogy meg is dumáltuk, hogy nem megyünk fel a fiúkkal a toronyba. Egy teljes napot szánunk csak Párizsra, tényleg csak a fílinget akartuk a srácoknak megmutatni, ( és majd a leendő barátnőikkel visszamehetnek majd hosszabb időre :) ) így tutira nem fogok 3 órán át sorban állni, hogy feljussunk a toronyba. Így, akkor mentünk is tovább a következő helyszín weboldalára, a Montparnasse-toronyra is online akartunk jegyet venni. Itt is meglepetés ért: az eddigi online jegy az úgy működött, h megvetted és 90 napon belül fel kell használni. Most napra és idősíkra pontosan kellett kiválasztanunk, hogy mikor akarunk menni. Oda naplementére tervezünk felmenni, hogy majd a sky teraszról nézzük meg.. csakhogy a teraszt lezárták (kis rákeresés után kiderült, h valami jogi vita miatt lezárták áprilisban és nem tudni mikor fogják megnyitni újra..ffs). De az 56. emeletről még mindig csodaszép a látvány, szóval megyünk, jegyek megvéve, ez az egy akkor csak a fix program. Talán jobb is így, szabadabban, lazábban tudunk jönni-menni.

És tegnap délután még a forró köves masszázst is megkaptam, piszok jól esett. :)

Ma gyereknap, de ez már csak formális, Beni az egyedüli gyerek a családban, kap hotdogot meg fagyit. Amúgy tanulnia kell, holnap kezdődnek az évvégi vizsgái, még ez a hét és befejezte az ötödiket.

4 megjegyzés:

Lazac írta...

Gratulálok a ház ügyéhez, akkor van mire várni 10 év múlva is. :):) Ahogy olvasgatok híreket innen-onnan, szinte mindenhol ilyen korlátozások vannak, kellenek a turisták persze, csak ne legyenek sokan. :) Most le akarják zárni pl Hallstattot is, mert sok a turista...de a városka elhelyezkedését tekintve, kb ebből élnek meg. De jó lesz nektek megint! Kívánok, hogy legyen jó időtök és töltsetek minőségi időt együtt. ♥♥

Verus írta...

Köszi Lazac, ahogy írtam is, nagy könnyebbség ez nekünk.
Alig várjuk mi is a közös nyaralást, még 8 hét..

Agyrágóbogár írta...

Kíváncsian várom a Párizs élményed beszámolóját :) A ház ügyhöz meg gratulálok!

Verus írta...

Köszi Bogár! Párizs után még Le Mans-ba is elvisszük a fiúkat (ki nem hagyhattuk volna) a fő célpont pedig Normandia, a D-day és minden egyéb történelmi helyszín.