2023. május 14., vasárnap

Heti jelentés :)

 A nagyobb fiúk (Marci, Jancsi) befejezték a vizsgáikat. Jancsi ezzel az egyetemet is befejezte. Sokat stresszelt a vizsgák miatt, ui a covix miatt ezek a vizsgák (neki a legfontosabb ugye) volt az első olyanok, amit nem online csináltak. És mi-van-ha.. azt mondtuk neki, hogy ha meg is bukna, majd augusztusban pótvizsgázik, nem dől össze a világ. Mivel 25.-én repül Németországba, egész nyárra, most még gyorsan elment egy barátjával egy bringatúrára, megmászták tegnap a Carrauntoohill-t, a jövő hétvégén beváltja a Karitól kapott karácsonyi ajándékát: a Jameson whiskeygyárba mennek egy 90 perces koktél-keverő órára. Mindannyian bízunk benne, hogy nem húzzák meg semmiből, június elején kiderül, hogy kell-e még tanulnia vagy full fellélegezhet. 
Marci most szeptember közepéig lazíthat, ő szerinte minden jól ment neki, nem hinné, hogy aggódni kéne az eredményei miatt. Valami munkát keres, de hát idén sem egyszerű diákmunkát találni a környékünkön.
Beninek még ez a hónap van, aztán augusztus végéig nyári szünet. Neki az évvégi vizsgák vannak már csak hátra, a német szóbeli meg volt már, szerinte jól ment. Kedden este ugyan elmegy Tomival koncertre (ez meg az ő karácsonyi ajándéka Tomitól), de délelőtt még megy suliba, meg másnap is bemegy szépen. 
Az év elején írtam, hogy nagyon szeretnénk egy nagyobb lélegzetvételű utazást megejteni, de úgy alakult, hogy áttoljuk jövőre. Lesz helyette más út, szóval nincs szomorkodás egyáltalán. 
Tegnap illetve pénteken nyár lett, úgyhogy végre kiülhettünk a kertbe, süttettük magunkat, Larsieval sokat játszottunk, persze csak módjával, mert ugye vissza kell fogni a futtatását. Végre kint teregethettem, olyan más a ruhák illata, ha kint száradnak.
Koktéloztunk, este tüzet raktunk, iszogattunk, ( a fiúk szivaroztak ofkorsz)  késő estig (akkor már nagyon lehűlt az idő), de nem csak mi, hanem az ukrán szomszédaink is. Velük a google translate-tel kommunikálunk, semennyire sem beszélnek angolul. (Még tavasszal adtunk a gyereküknek egy rollert, mert Beni már rég nem használja, akkor is egy kinyomtatott írással mentem át. ) Szóval szólt a Tatjana (a nagyi) hogy Veronyiiiika, én meg odamentem a kerítéshez, odaadta a telefonját, amiben írta, hogy fogadjuk el egy üveg italt tőlük, majd egy üveg házi pálinkát nyújtott át. Bevallom félve kóstoltam meg, mert nem igazán szeretem ezeket a homemade cuccokat, de nem volt annyira rossz. 




Ma már újra esős, hideg lett, úgyhogy olyan evős, semmittevős vasárnapunk van. :)  

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Biztosan sikerült Jancsinak is minden vizsga, okos gyerek és kész. :) Aztán lazíthat egész nyáron, így lesz, másként nem is lehet. :) Marcinak is gratula mindenhez, remélem talál valami diákmelót magának. Beninek biztosan szuper élmény lesz a koncert, főleg Tomival. ♥ Nektek meg sok-sok ilyen szép idős, kiülős, grillezős, iszogatós délutánt-estét kívánok. :*

Verus írta...

Legyen minden így, ahogy írod :)
Köszi szépen! 😘💝