2022. február 18., péntek

Narancssárga riasztás

 A Dudley vihar átvonult szerdán, bődületes esőt és szelet hozott, és ez volt az enyhébb. 
Most már a nyugati partoknál tombol a Eunice, az ország fele narancssárga riasztásban van, a déli és a nyugati partoknál meg kiadták a vörös riasztást. Ami konkrétan ne menj sehová, maradj otthon, zárkózz be és imádkozz. Durva szelet, esőt, havat, hóvihart, mindentis jósolnak..
A mi collegeunk egy bentlakásos hely, ahova vasárnap este jönnek a tanulók, majd pénteken délután mennek haza, az ország minden szegletébe. Tegnap délután meghozták a felelős döntést a vezetők, hogy nem csinálnak semmit, marad mindenki a seggén, majd ma délben hazamehetnek a diákok, igen, akár a vörös riasztásos megyékbe.
Mindezt azért mert mi csak narancssárga riasztásban vagyunk. Emiatt az összes iskola nyitva lesz, kaptuk is a lecsesző figyelmeztető smst a sulitól, hogy nehogy-ne-menjenek a gyerekek..úgy, hogy a mai nap az utolsó nap a mid-term előtt, most egy hét szünetük lesz. És a covid egyetlen pozitív oldala, hogy mindenki képes lett online jelenlétre, oktatásra, pl váratlan helyzetekben. 
Nálunk Jancsi marad, a vonatok ugyan járnak még keletre, de simán lehet, hogy nem tudna már hazajönni, Beni is marad, Marci bemegy, mert van egy vizsgája, az utolsó az elő-érettségiből. De azzal, ha kész, jön is haza.
Tegnap bevásároltunk a hétvégre, szülinapozunk, Kari is és Tomiék is csak holnap jönnek, vettünk tüzelőt is ha elmenne az áram, legalább a kandallóval tudjuk a nappalit fűteni. 



2 megjegyzés:

Lazac írta...

A Dudli nálunk is csinált nem kis szelet, és most már várjuk a másikat, amire itt is azt jósolták, hogy erősebb lesz. Remélem jól vagytok és átvészelitek gyorsan. ♥♥

Verus írta...

Minden ok volt, minden is volt, de az áramunk nem ment el szerencsée. Több, mint 80000 lakásban elment, és még ma is a felénél nincs áram.
A hab a tortán, hogy ma megérkezett Franklin vihar, ami szerintem durvább esőt, szelet hozott eddig, mint a Eunice.