2022. február 23., szerda

It’s over

 Egyrészt Larsie férfiasságának.. szerdán megműtik csórikámat.
Ezeréve halogatjuk, a covix előtt akartuk volna, de a helyi állatorvosnőt annyira nem szereti, hogy 2 ember is alig bírja lefogni az amúgy ultracuki kutyánkat. (És mivel mi sem kedveljük, -de ez volt helyben-, ezt is érzi a kutya.. ) szóval ezzel a csajjal biztosan nem akartunk volna nagy beavatkozást. 
De a hétvégén megijedtünk, mert véres nyomokat hagyott a kutya a kövön, ahol feküdt.. persze hétvégén, mikor máskor.. de szemmel láthatóan jól volt Lars, a pisijét csekkoltuk, az tiszta volt. A gugli szerint esetleg jóindulatú prosztata megnagyobbodása lehet.. Szerencsére azóta sem volt semmi vér, de Tomi körbekérdezte a barátait, hogy melyik állatorvost/kórházat javasolják.. a szomszéd városit, úgyhogy hétfőn bejelentkeztünk, kedden fogadták a kutyát. Mondták, ha lehet vigyünk reggeli friss pisit.. képzelhetitek.. hajnali 5.30-ra beállítottam az órát, hogy legyen időm követgetni a kutyát. Gumicsizmát (merthogy szügyig érő sár van a múltkori viharok miatt a kertben) és hónaljig érő kesztyűt kikészítettem, de persze, hogy még aznap is ömlött az eső, így még Alan nagy esőkabátját is magamra vettem.. a pisigyűjtésre egy nagy quality street-es csokidobozt kimostam. Úgyhogy neki indultunk Lars-szal. Kb 15 percig kergetőztünk, mert amint emelte a lábát, tettem a dobozt a lába alá/közé.. azt meg nem szerette.. de bíztattam, hogy így jobban jár, mint a katéterrel.. lényeg, hogy sikerült, a pisije tiszta volt.
Úgyhogy rektálisan is megvizsgálták, és Alan meg Marci vitte el, de azt mondták, hogy ég és föld a hozzáállás a két hely között. Persze a kutya ezt sem szerette, de nem volt olyan elmebeteg, mint az itteni nőnél.
Szóval mivel tetszett a hely és kiderült, hogy ugyan semmi baja nincs a prosztatájának, csak egy felületi sérülés volt a ludas, arra meg kapott fájdalomcsillapítót, de akkor legyen túl a kasztráláson szegényke, megelőzve az öregkori fiú bajait.
Szóval a fiúk elviszik szerda reggel és délután mehetünk is érte. 10 nap után kontroll. 

És aminek még vége, az a covid megszorítások. 
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszk sehol, (kivéve az eü intézmények) és nem kell karanténba mennie a kontaktoknak, és a pcr ingyenessége is megszűnik az 55 év alatti, egészségeseknek. A sulikban sem lesznek pod-ok, újra lehet öltözőt használniuk a gyerekeknek. 
Mit mondjak, alig várom, hogy végre maszkmentesen legyünk pl a munkahelyen vagy egy kávézóban.. fura lesz, az biztos.

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Oh, már előre mondom, az első nap nagyon szar lesz, neki is, nektek is. De ne ijedj meg zavart lesz, mintha nem is ő lenne. De elmúlik majd, az a lényeg, hogy addig se inni, se enni, amíg nem áll biztosan a saját lábán. Bogyó azóta mindent is megeszik, amit elé teszek, nem akar úgy járni, hogy 36 órán át nem kap kaját. :) AZ biztosan elmondták, hogy műtét előtt 12 órával már ne egyen és előtte 3 órával már vizet se kapjon. Aztán következik még 3-4 kemény nap, de kérjetek fájdalomcsillapítót neki, az sokat segít. Mi már lassan a végén járunk, még 1 hetet kell a gallérnak rajta lenni, de már szépen gyógyul a sebe, tegnap csekkoltam. A hátsó két comb belső még véraláfutásos és duzzadt, de már vidám és fürge ismét. :) Veletek vagyok gondolatban, meg Larsival is ♥
Én is várom itt már az oldásokat, mert biztosan lesznek, ha máskor nem, április 3 után.:):)

Verus írta...

Köszi, sokat olvastunk mi is, de nagyon jók a személyes tapasztalataid.
Izgulunk persze, hogy minden jól menjen.