2020. szeptember 17., csütörtök

Indián nyár

Ezerrel tombol a vénasszonyok nyara, melegebb napok vannak most, mint augusztusban bármikor. 
Az emeleten a frankó szigetelésnek köszönhetően meg lehet dögleni, konkrétan azért alszunk mostanság alig, mert szakad a víz mindenkiről.
20on fokok napközben és 16-17 fok éjszaka. Elbírnám persze viselni, de max pár nap még és újra ír ősz lesz.
Úgyhogy felülírtuk a bringázós tervünket a hétvégére és azt beszéltük meg, hogy lemegyünk még egyszer a tengerhez, sütögetünk, heverészünk, kiélvezzük a jó időt.
Ma voltunk Benivel kontrollon, alakul, már tornáztathatja kicsit a vállát, megyünk majd még fizióra. 4 hét múlva újra kontroll.






Közben az országban újra belobbant a vírus. Új besorolást csináltak, jelenleg minden megye Level 2-n van, de a dublini esetek egyre aggasztóbbak, így az ír operatív törzs azt ajánlja a kormánynak, hogy sorolja át Dublint a Level 3-be. 
Ez hozhatja azt, hogy akkor Karit megint nem fogjuk látni egy ideig, illetve a friss munkahelye visszaáll take away-be és nem kell annyi munkaerő, úgyhogy munkaórákat vesznek el tőle. Úgyhogy úgy döntött, hogy már most megpróbál vmi phd képzést keresni, nem vár jövő nyárig. 



Minap amúgy Marci jött haza, hogy akkor a legjobb barátjának tesztet kell csináltatnia, mert ugyan asztmás, de csúnyán fullad és lehet, h covidos.. Viszonylag hamar meglett a negatív eredmény, kicsit több, mint 24 óra elteltével. 


A munkahelyemen lévő elképesztő körülményekről nem akarok írni, de csak magamnak, ha egyszer ezt újra elolvasnám a jövőben:
  • maszk-ne legyél hülye
  • távolságtartás
  • létszám
  • törvényenkívüliek


2 megjegyzés:

Lazac írta...

Itt is berobbant, mindenféle hírek terjednek. Mondjuk ami nagyon tetszett pozitív covid tesztje lett egy olyannak, akit nem is teszteltek. A másik meg akit teszteltek szeptember 7-én és pozitív lett, azzal alá akartak irtani egy nyilatkozatot, hogy Horvátországból hozta haza. Nem írta alá, mert augusztus elsején jöttek haza. A fene se tudja már kinek higgyen ebben a cirkuszban!
Itt eddig 32 fok volt napközben és 19-20 éjjel. Most már szerencsére hűl az idő, bár ahogy néztem nem sokáig, a jövő héten visszatér a 30 fok. Lars egy cuki a képen.
Beninek jobbulást továbbra is ♥

Verus írta...

A magyar hírek elképesztenek mindennap, itt is vannak fura dolgok, pl a tanár nem közvetlen kontaktja a koronás gyereknek, de az itteni kormány nagyon tojáshéj táncot jár, egyrészt öszvér, 3 párt koalíciója, másrészt a business sokszor előrébb való, mint az emberek egészsége.. az viszont meglepett, hogy simán lemondattak egy csomó fontos pozícióban lévőt, mikor kiderült, hogy a saját rendelkezéseikkel ellenben cselekedtek.. (80 fős bulika, miközben max 50 ember lehet egy eseményen..)
Köszi, akkor Magyarországon még tovább lesz vénasszonyok nyara.. pedig lassan október..