2020. szeptember 3., csütörtök

Back to school - Beni módra

 Beni hétfő óta jár iskolába és mivel még nincsen házi feladata, így megengedtük tegnap neki, hogy suli után a városban maradjon Jasonnel egy extra órára. 
Mikor hívott, azt hittük, hogy csak tovább akar maradni, de nem: hátkérem hintázott és hátra kiesett belőle és nagyon fáj a válla..
Akkor azt hittük, hogy csak a szokásos Beni-féle fájdalom, amit a kocsikázás meggyógyít, de sajnos nem, tényleg nagyon fájt neki..
De ekkor már délután 5 után volt, a háziorvosunk 5.30-ig rendel, 25 percre tőlünk. És hát covid van.. telefon, hogy akkor most mi legyen. Az asszisztens megkérdezte az orvost, aki üzente, hogy menjünk, megvár. 
A régi, megszokott helyett most csengő van, az asszisztens kikukucskál, megkér, hogy várjunk a kocsiban, majd a doki ha kész, kiszól az ajtón, hogy mehetünk.
Az orvos megvizsgálta Benit, mondta, hogy szerinte kulcscsonttörés.
Irány egy másik város kórházába a minor injury clinic-re. (Itt már jártunk, csak nem Benivel.)
Itt is szigorú távolságtartás van, meg üvegfalak, de rajtunk kívül egy másik kisgyerek volt, boka fájdalommal. Szinte rögtön sorra kerültünk, az orvos nagyon kedves volt, megvizsgálta Benit ő is, rtg-re küldte és adott neki fájdalomcsillapítót. 
A rtg-en sem volt senki, kb 5 perc alatt végeztünk.
 Beninek eltört a kulcscsontja. 
A jobb oldalon. A gyerek jobb kezes. 6 hét rögzítőkötés. 
2 hét múlva el kell mennünk egy Fracture clinic-re Limerickbe (70 km), ahol egy ortopédus megvizsgálja, hogy hogyan gyógyul a törés. 
Ma itthon maradunk, én is kivettem szabadnapot, és megpróbáljuk kitalálni, hogy hogyan csináljuk a sulit, meg a mindennapokat.. ugyanis a suliba mi, szülők, nem mehetünk be, hogy cipeljük a táskáját, Marci meg negyedórával később kezd, nem engedik be előbb.. 

itt már hatott a diclofenac...



.. mondjuk telefont nyomogatni tud.. 




2 megjegyzés:

Lazac írta...

Ó, arany pofám ♥♥♥ Jobbulást neki, nektek meg jó logisztikázást ♥♥

Verus írta...

Köszi szèpen! 💝