2020. június 2., kedd

Júniusi bank holiday

A poszt írását beárnyékolja Alan balesete.. Persze jól van, csak hát.. nem mellesleg pénteken Jancsit kellett mentenem, bringázás közben túl gyorsan vette be a kanyart és kisodródott, útpadkának csapódott.. neki a karjáról lejött a bőr, meg a bokáján is lett egy seb. Szerencsére semmi komolyabb baja nem volt, így ennek ellenére felmászott velünk aznap délután a hegyre. 
Ahogy írtam az előzőben, azon a napon kicsit szeles volt az idő, de hétágra tűzött a nap, így a hegymászást találtuk ki extra időtöltésnek. 
Nem a kereszthez mentünk, túl sokan voltak a hegyen, hanem az oromra készültünk, de odafent már kellemetlen volt a szél, így inkább visszafordultunk.





Szombaton hétágra tűzött a nap, szél nuku.. Úgyhogy maradt a kertben nyaralás, grillezés, felállítottuk a sátrat is, hogy átfújja a szél a tavalyi állás óta. Szó volt róla, hogy kint alszanak a srácok, de a szomszéd megtartotta a szokásos júniusi bank holiday-i bulikáját, 2 napig iddogáltak a kertben és nem akarta senki őket hallgatni közvetlen közelről. Nem voltak túl hangosak, de ahhoz pont kellemetlen lett volna, hogy ott aludjon az ember mellettük..mondjuk kemping fíling meglett volna, mikor tavaly a belga fiatalok hazajöttek a diszkóból, segg részegen, azt nem szerettem.. 

Az egész hosszú hétvégén pompás idő volt, sokat napoztunk, a srácok bringáztak, este koktéloztunk - sörözgettünk, (és persze kicsit dohogtunk is, hogy a pi#aba nem mehetünk el messzebb, mint 5 km, miközben a szomszéd  meg partit ad, ittalvósat minimum 10-12 embernek..) 







Aztán tegnap, miután egész nap 27-29 fok volt, kitaláltuk, hogy este újra felmászunk a hegyre, naplementét nézni. Este 21.49-kor megy le a nap, így 8 körül indultunk, hogy legyen bőven időnk felmászni és gyönyörködni a napban.
Jancsi most maradt, online barátnőzik szegénykém. 
Szoktunk nyaranta a hegyről naplementét nézni, ha szép az idő, de rég volt ennyire tiszta az ég. Ha pénteki képeket nézi az ember, lehet látni, hogy most mennyire tisztán lehetett látni a Galtee hegyeket.










Nagyon sok fotót lőttünk, a Lough Derg gyönyörű volt onnan fentről, az egyik kedvenc fotóm, ahogy a lemenő nap megcsillan a tó felszínén..







Apa, lánya kép


Apa, kisfia kép


A lefelé menet  is tök szép volt, olyan színek.. és meleg továbbra is.



Ma még pompás az idő, holnaptól várható eső, kis lehűlés, de az kell is a kertemnek, mmint eső.. mert lassan megint tilos lesz locsolni, nincs elég víz a tározókban. 

Holnaptól megint munkás napok jönnek, még 2 hétig tuti részmunkában, utána meg majd meglátjuk.



2 megjegyzés:

Lazac írta...

Annyira gyönyörűek a képek, hogy nincsenek szavak! ♥♥♥
Mintha csak ma lett volna, hogy mentünk oda! ♥♥♥

Verus írta...

9 vagy 10 éve volt Lazac? Durván rohan az idő... 😜